Rezultati županijskog natjecanja u “Sigurno u prometu 2016”.

U petak 22. travnja 2016. godine Autoklub Pazin je organizirao prometno – preventivnu akciju Sigurno u prometu 2016. u prostorima tamošnjeg Autokluba. Na županijskom natjecanju sudjelovale su školske ekipe iz pet osnovnih škola iz Pule, tri iz Rovinja, te po jedna iz Tara i Pazina. Svaka ekipa se sastojala od dvije djevojčice i dva dječaka – sveukupno 40 učenika. Natjecanja su se sastojala od pismenog ispita iz poznavanja prometnih propisa i spretnosne vožnje na prometnom igralištu. 

Osnovnu školu Vladimira Nazora Pazin predstavljali su Petar Rabac i Lean Ladavac iz matične škole, Ela Flego iz PŠ Motovun i Petra Merklin iz PŠ Lupoglav, mentor Krešo Šenjug.

Najbolji rezultat među djevojčicama postigla je Flavia Paliaga iz Osnovne škole Jurja Dobrile Rovinj, nakon nje slijede Petra Merklin iz Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin, te Roberta Cerovac iz Osnovne škole Kaštenjer Pula.

U kategoriji dječaka najbolji su bili Petar Rabac iz Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin, Luka Ražem iz Osnovne škole Vidikovac Pula i Paolo Dragosavljević iz Osnovne škole Veli vrh Pula.

Što se tiče ekipnih rezultata najbolje su bile Osnovna škola Vladimira Nazora Pazin, Osnovna škola Jurja Dobrile Rovinj i Osnovna škola Vidikovac Pula.

Nakon održanog županijskog natjecanja održat će se državno natjecanje u Puli od 17. do 20. svibnja ove godine. Na natjecanju kao predstavnici Istarske županije biti će je Flavia Paliaga iz Osnovne škole Jurja Dobrile Rovinj, Petra Merklin iz Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin, Petar Rabac iz Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin i Luka Ražem iz Osnovne škole Vidikovac Pula.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.