Ribiči Šrd “Pazinčice” Pazin i Šrd “Istra” Buje izborili plasman na završnicu Kupa Hrvatske

Vrući nedjeljni dan očito je odgovarao Istarskim ribičima koji su dominanto uzeli prva tri mjesta kolegama iz Vrbovskog, Gospića i Gračaca.

Na natjecanju u lovu ribe udicom na plovak, Kup 6. Zone natjecalo se 6 seniorskih ekipa sa po tri člana. Pobjednici su Pazinski ribiči za koje su nastupali Nikola Zidarić, Mario Plejić i Flavio Russi dok je kapetan ekipe bio Đildo Drndić. Pazinjani su od maksimalno 18 negativnih bodova, sa dva prva i jednim drugim sektorskim mjestom, dobili 4 negativna boda te zauzeli uvjerljivo prvo mjesto sa ulovom od 6410 grama ribe. Drugo mjesto zauzela je ekipa “Istra” Buje za koju su nastupili Matija Panić, Lino Gilioli i Vlastimir Vežnaver, dok je kapetan bio Miroslav Radošević sa 9 negativnih bodova i ulovljenih 4990 grama ribe. Treće mjesto zauzela je ekipa “Mrena” Buzet za koju su nastupili Slavko Stanešić, Šerif Haračić i Mirzet Bašić te kapetan ekipe Huse Miljković sa 11 negativnih bodova i ulovljenih 4280 grama ribe. Četvto mjesto zauzela je ekipa “Kamačnik” iz Vrbovskog, peto “Lika” iz Gospića dok su posljednje šesto mjesto zauzela “Pastrva” iz Gračaca. Uz muške ribiče nastupila je i ekipa seniorki “Bajer” iz Fužine te juniori “Istra” iz Buje koji su se također plasirali na završnicu kupa Hrvatske. Pazinski ribiči tako su ugrabili priliku da zajedno sa 17 najbolje plasiranih ekipa iz cijele Hrvatske odmjere snagu od 13-15. srpnja 2018. godine u Vukovaru.

Samo tjedan dana kasnije na vodama ŠRD “Pazinčice” Pazin, održano je 46. Prvenstvo u lovu ribe udicom na plovak. Okupilo se 19 seniora 2 juniora i 4 kadeta.  Po izrazito toplom vremenu riba je dobro ,grizla” te su ulovi ribiča bili preko 2 kilograma, pa do 5 kilograma kod pobjednika. Lovila se uglavnom sitna riba (patuljasti somić, sunčanica, keder, klenić kao i veći primjerci babuške).

Kod natjecatelja domaćina “Pazinčice” rezultati su slijedeći:

Seniori:
1. Mario Plejić 4510 grama;
2. Martin Galant 4421 grama;
3. Đildo Drndić 3456 grama.

Kadeti:
1. Antonio Grabrović 708 grama;
2. Antonio Ramić 474 grama.

Kod gostiju u seniorskoj kategoriji rezultati su slijedeći:

  1. Vlastimir Vežnaver 3876 grama;
    2. Slavko Stanešić 3808 grama;
    3. Nelfi Blažević i Edib Mešić sa identičnim ulovom od 2584 grama.

Juniori:
1. Adel Miljković 2203 grama;
2. Kristijan Lušetić 2165 grama;

Kadeti:
1. Jan Jurada 1653 grama;
2. Endi Husić 581 grama;

Najveću ribu (Babuška) od 751 grama ulovio je Martin Galant.

Uz ribarski pozdrav “Bistro” do idućeg natjecanja.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.