Neobičan pothvat mladog Pazinjana

Viliam BrajkovićU noći od petka 1. na subotu 2. svibnja, biciklist Viliam Brajković krenuti će biciklom iz Rijeke točno u ponoć, te u jednom danu prijeći relaciju Rijeka – Dubrovnik. Krenuti će iz Rijeke vozeći po magistrali preko Senja- Karlobaga- Benkovca – Šibenika – Splita – Makarske – te će preko južne Hercegovine stići u Dubrovnik u istome danu. Predviđa se da će vožnja trajati između 16 i 20 sati, do maksimalno 22 sata. Simbolično će krenuti od ispod Riječke ure sa Korza i završiti svoj pothvat ispod Gradskog zvonika na Stradunu u Dubrovniku.

U Rijeci će ga na taj podhvat ispratiti gradonačelnik Vojko Obersnel i direktor TZ Rijeke Petar Škarpa. U Dubrovniku će mu TZ prirediti doček i domjenak.

Dvadesetčetverogodišnji Viliam Brajković iz Brajkovića kod Pazina, nekada aktivan “biciklist cestovnjak”, a sada vrlo aktivan student Građevinskog fakulteta u Rijeci, izvesti će ovaj neobičan pothvat unutar 24 sata. No, to nije njegov prvi ovakav pothvat. Prošle godine je za 10 sati sa MTB biciklom stigao od Rijeke do Splita i to non – stop bez silaska. Iz CRO – MTB-a naglašavaju kako je puno teže voziti mtb biciklom po asfaltu nego specijalnom trkaćom biciklom. Zato će za ovaj pothvat Viliam dobiti na korištenje novu cestovnu trkaću biciklu Canondale koju mu omogućavaju pokrovitelji Grad Rijeka, TZ Grada Rijeke, TZ Dubrovnika i Kaindel Sport iz Zagreba.

Regionalexpress.hr

Podržite Viliama na Facebooku.

7 komentara na “Neobičan pothvat mladog Pazinjana”

 1. cesko_jr napisao:

  samo napred…i nek te vjetar i kisa zaobidu….svaka cast na ovemu

 2. nonica napisao:

  I? Je prošlo sve O.K?

 3. Pjero napisao:

  Da, kako je finilo???
  Je li ki prati tega mladića?
  Ajde novinari, admini… tega portala napravite interviju šnjin!
  To bi van bila lipa vijest s obziron da nigdje drugdje ni se nič čulo o temu!

 4. aaa napisao:

  imate na linku za facebook sve o voznji…

  1. antiface napisao:

   a ki nema face?

 5. zgor napisao:

  Znaš nekog takvog?!

  :-)

  1. Eugen napisao:

   Bila mi je čast pratit Viliama Brajkovića na putu od Rijeke do Dubrovnika, zato mogu reć da je njegov mentalno fizički sklop jedinstven. Rijetki su ti koji bi mogli isto napravit. Meni je možda bilo teže za volanom automobila nego njemu na biciklu zato svaka mu čast i još puno sličnih uspjeha.
   Eugen Ujčić

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.