Rim 2019. u Pazinu uz Mladena Grdovića

Pazinci kao svoj najveći blagdan, slave Rim ili Porcijunkulu. Obilježavanje potječe iz privilegija koji je Crkva dala redu Svetog Franje, da oni koji na dan 2. kolovoza pohode crkvu Gospe od Anđela u Asisiju dobiju oprost grijeha. Taj se običaj proširio i na mnoge franjevačke crkve, a među njima i pazinsku, pa tako svake godine za Rim pazinsku franjevačku crkvu pohodi mnoštvo hodočasnika iz raznih krajeva svijeta. Tako se i ove godine, u petak, 2. kolovoza, na sam dan blagdana, održava svečano misno slavlje u vrtu Franjevačkog samostana u 19:00 sati.
Centralna proslava organizira se u subotu 3. kolovoza na glavnom gradskom trgu uz nastup Mladen Grdovića i Night Express benda.

Obzirom se blagdan s vremenom pretvorio u najveću pazinsku godišnju feštu, koja se protegne do kasno u noć uz nastupe poznatih glazbenih imena, i ove će se godine, u subotu, 3. kolovoza održati bogati zabavni program.

Ovogodišnji kulturno – zabavni program Rima započinje na glavnom gradskom trgu u 19:30 sati već tradicionalno nastupom Limene glazbe Pazin koja ove godine u goste dovodi i zagrebački orkestar ZET-a.  Uslijedit će nastupi mladih pjevača s festivala Mali veliki mikrofon. U večernjim satima za zagrijavanje atmosfere pobrinut će se The Night Express band koji će svoj nastup započeti oko 22:00 sata nakon čega će pozornicu prepustiti Mladenu Grdoviću da bi se opet vratili i nastavili zabavljati prisutne do kasnih noćnih sati.

Ovogodišnja zvijezda Rima je legendarni Mladen Grdović koji će se svojim vječnim poznatim hitovima pobrinuti da se svi u glas glasno zajedno pjevaju te da se dobro zabave i uživaju u najvećoj fešti u središnjoj Istri.

Predviđeno trajanje programa ove godine je do 5:00 sati ujutro do kada će i ugostiteljskim objektima u Pazinu biti odobreno radno vrijeme. Zabavni program na trgu pratit će i bogata ugostiteljska ponuda, te posebna ponuda za djecu. Kao i prethodnih godina na Rim dolazi lunapark i naprave za zabavu najmlađih. Također, brojni Pazinski ugostitelji organiziraju zasebne sadržaje u svojim objektima čime dodatno upotpunjuju ponudu i osiguravaju zabavu za sve ukuse i dobi.

Sportski program:

Uoči Rima počinje i raznovrsni sportski program pa će se već petak 26.07. održati tradicionalni revijalni malonogometni turnir na malonogometnom igralištu u Rogovićima koji počinje u 18 sati.

Dva dana kasnije na barama u Cerovlju Športsko ribolovno društvo Pazinčica organizira natjecanje u lovu ribe udicom na plovak a očekuje se oko 40 sudionika koji dolaze iz Istre, sjeverne Hrvatske i Italije.

Počevši od subote 3.8. odvijat će se turniri u uličnoj košarci, malom nogometu, stolnom tenisu i boćanju.

Udruga Futsal Pazin organizira 7. Humanitarni Malonogometni turnir Igor Stranić Iggy od 1 do 3. kolovoza, sve u vremenu od 18:00 do 24:00 sata. Ekipe dolaze iz cijele Istre i Primorsko goranske županije.

U subotu 03. kolovoza će se odigrati još nekoliko sportskih susreta.

U jutarnjim satima odigrat će se i stolnoteniski turnir koji će se održati u polivalentnoj, školskoj gradskoj sportskoj dvorani u Pazinu početkom u 10 sati. Turnir je podijeljen u tri kategorije, seniori do 49 godina, veterani od 50 godina na više i apsolutna kategorija. Svake godine na turniru sudjeluje oko 30 takmičara, većina iz Istre, redoviti su igrači iz Zagreba, a posljednjih godina sudjeluju i igrači i iz susjednih zemalja poput Slovenije, Italije, Austrije i Njemačke.

Turnir u Uličnoj košarci započinje na vanjskim gradskim košarkaškim terenima u 18:00 sati a finale se očekuje oko 22:00 sata. Nastupit će 40-setak igrača iz Istre i Primorsko goranske županije, od dječaka do veterana.

Kroz cijelu subotu i nedjelju Boćarski savez Grada Pazina organizira jedanaesti otvoreni međunarodni boćarski turnir parova „Velika nagrada Pazina – Kompakt Cup“ koji će se održat na boćalištima u Pazinu i okolnim općinama, s početkom u 9:30 sati. Prijave su slobodne bez ograničenja po klupskoj, spolnoj ili rasnoj pripadnosti i zaprimaju se do 31. 7. 2019. do 18,00 sati. Očekuje se sudjelovanje oko 90 parova.

Ostali programi:

Proslavu Rima osim sportskog programa prate i brojni kulturno zabavni programi kako u Pazinu tako i u okolnim mjesnim odborima.

Već tradicionalno, uoči Dana domovinske zahvalnosti (04.08.) u Trvižu se odvija 18. Večer hrvatskih klapa na kojoj će od 21.00 sati zapjevati muške i ženske klape iz raznih krajeva Hrvatske.

U petak, 9.8. Pučko otvoreno učilište organizira još jedan koncert u sklopu projekta Jazzva puna glazbe. U Spomen domu će u 20.30 sati nastupiti Podium brass quintet (Marin Zokić – truba, Marko Bobičanec – truba, Ivan Mučić – trombon, Hrvoje Pintarić – rog, Danijel Požgaj – tuba).

U subotu 10.08. u Zabrežanima već od jutra započinje turnir u pljočkanju po starinski a od 18.00 sati nastupa dvadesetak harmonikaša u sklopu susreta „Armonike u polju“. 

Regulacija prometa:

Kako bi proslava Rima u Pazinu protekla bez poteškoća važno je istaknuti  i posebnu regulaciju prometa koja će se u subotu odvijati u centru Pazina.

U subotu, 3. kolovoza u popodnevnim satima pa sve do jutarnjih sati u nedjelju 04.08. zatvorit će se promet ulica 25. rujna, ulica Dinka Trinajstića i ulica Narodnog doma (ulice uz Erste banku, Pasaj i poštu) s preusmjerenjem u ulicu Joakima Rakovca (ili na parkiralište na stadionu). Već u petak zatvorit će se i dio parkirališta na Trgu slobode radi montaže pozornice i druge opreme, koje će u cijelosti biti zatvoreno čitavu subotu do ranih jutarnjih sati u nedjelju.

Za posjetitelje će uz posebnu regulaciju biti osigurano parkiralište u Šetalištu Pazinske gimnazije i na atletskoj stazi gradskog stadiona.

Uz ova parkirališta podsjećamo posjetitelje na mogućnost parkiranja na rubnim zonama kao što je i parkiralište u kompleksu bivše vojarne (iza INA-ine benzinske stanice), iza školsko gradske sportske dvorane te na parkiralištu iza stanice za tehnički pregled vozila.

Dobrodošli u Pazin!

4 komentara na “Rim 2019. u Pazinu uz Mladena Grdovića”

 1. Anonimno napisao:

  ajmo sada srat “zašto Grdović, a ne neki rock/punk/house band”… 3, 2, 1…

  dojdite na Rim, pa ćete vidit zašto, bit će prekrcat trg

  1. Mladene,podrška iz Raba.DLjA napisao:

   Naravno.
   Ipak je u ovoj prčiji od države više cijenjen poznati alkoholičar teške šake prema ženi i vožnji u alkoholiziranom stanju nego neki rock band.
   To se cijeni u lijepoj “našoj”.
   O ukusima se ne raspravlja,ali opće poznato je da su naši estradnjaci veoma poznati u Europi i svijetu.

  2. ca_je_sigurno_je_sigurno napisao:

   kao i u gračišću, žminju, kanfanaru…. i ostalim selima.

 2. koki napisao:

  užas.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.