Limena glazba Pazin promijenila vodstvo: Rimanić umjesto Družete

lgp_2012U sklopu Limene glazbe Pazin ubuduće će, kao sekcija udruge, djelovati plesna skupina Roxy dance iz Pazina koja je dosad djelovala kao Udruga za ples i rekreaciju “Roxy dance”, odlučeno je na godišnjoj skupštini udruge održanoj u bivšoj vojarni “Veli Jože”.

Namjera je da Limena glazba time dobije pazinske mažoretkinje koje bi uvježbavala voditeljica Roxy dancea Rozana Matejčić, kazao je dosadašnji predsjednik Limene glazbe Pazin Branko Družeta. Naime, na istoj je skupštini na vlastiti zahtjev razriješen dužnosti predsjednika udruge koju vodi od 2000., a na njegovo je mjesto izabran bivši pazinski gradonačelnik i dugogodišnji simpatizer pazinskih “limenjaka” Neven Rimanić.

Umjesto dosadašnjeg tajnika udruge Dušana Milotića izabran je Alen Niessner, a u upravni odbor Goran Marečić, Dalibor Bertetić, Radenko Sloković, Denis Udovičić i Edo Zgrablić. Podijeljena su jubilarna priznanja za djelovanje u kulturi Hrvatskog sabora kulture, a ona prestižna za sudjelovanje u Limenoj glazbi Pazin u razdoblju duljem od 50 godina dobili su Branko Červar, Ivan Niessner, Silvano Žufić, Branko Červar te posthumno Bruno Rabar (1946.- 2012.) koji se u Limenu glazbu uključio još 1954. godine. Kao udruga koja djeluje duže od stotinu godinu priznanje je primila i sama Limena glazba Pazin.

Glas Istre, 22. svibnja 2013.

17 komentara na “Limena glazba Pazin promijenila vodstvo: Rimanić umjesto Družete”

 1. truba napisao:

  Pohvale Branku na pokretanju mažoretkinja u sklopu limene glazbe. Ako to uspije, mogla bi se na lijepi način zaokružiti cjelina.

  Međutim, jeli ovo baš ispravan način za postizanje cilja i koji je on zapravo?

  Znajući da do sada mažoretkinje u Pazinu nisu postojale te imajući u vidu djelatnost udruge Roxy dance, da se, između redaka, iščitati da je Rozana dobila na korištenje dvoranu koju su zajednički uredili Limena glazba Pazin i Folklorno društvo Pazin.

  Ako Grad pristane na to, ovo je pljuska folklorašima, a i limenjacima, jer time daje poruku svim ostalim udrugama da pitaju prostor u nekoj od već uređenih prostorija. Zašto bi bilo koja udruga sebi uredila prostor, ako će joj se netko, bez ikakvih ulaganja, useliti unutra?

  Dali to onda znači da ja mogu osnovati udrugu i zatražiti na korištenje prostor bikera, lovaca ili sveučilišta? Reći ću da želim osnovati mlade mehaničare, a ako projekt ne uspije, bar je bila dobra ideja. U međuvremenu ću koristiti prostorije za pružanje instrukcija iz matematike.

  1. biker napisao:

   triba reć da su prije par lit djelovale mažoretkinje u pazinu. pokrenula ih je gospođa iz hrvatskog saveza mažoretkinja na nagovor rozane. roditelji su kupili kostime u bojama grada pazina i plaćali mjesečne članarine. curice su imale nastup u spomen domu za doček djeda mraza, a natjecale su se čak i na smotrama u poreču i opatiji. kad je gospođa iz saveza prepustila vođenje rozani stvar je zamrla radi njene potpune nezainteresiranosti za daljnji rad. sve je sa njene strane ispalo jako, jako neozbiljno i prema tim curicama i prema njihovim roditeljima. nadam se da ovaj put misli zaozbiljno…

 2. Poruka napisao:

  Pljuska je to ljudima koji su odvajali svoje slobodno vrijeme i svoj novac kako bi učinili nešto korisno za zajednicu. Pljuska je i udruzi koja u svojem sastavu ima djecu od 4-7 godine i to njih 12-tak koje uči o tome ki su, ča su i koji su im korijeni. Konačno to je poruka brojnim volonterima u gradu Pazinu “uzalud vam trud svirači”

 3. bypass napisao:

  Ma, mislim da se diže nepotrebna prašina oko toga. Na kraju krajeva, mislim da nije dolično mješati se u unutarnja pitanja tih dviju udruga, dokle god ne štete nikom drugom. Ako folklorno društvo i dalje koristi prostor kako je predviđeno, znači nisu uskraćeni, ne treba nikoga zanimati kakav dogovor ima Limena s Roxy-jem.. Možda su im prepustili svoje termine za vježbanje. Njihova stvar. I vjerujem da se ni Limena ne bi bunila, kad bi folklorno društvo, u nekom svom terminu imalo prezentaciju Oriflame-a, npr… Opet, njihova stvar. A pazinske mažoretkinje bi svakako bile za svaku pohvalu, za sada ih u Istri ima samo 2, koliko je meni poznato (Pula, Rovinj).

  1. Ugovor napisao:

   Takve se stvari dogovaraju ugovorom između Grada i udruga koje koriste prostor, a u kojemu je definirano da se prostor dalje ne može iznajmljivati.

   Mislim da “Poruka” nije aludirao na rad novih sekcija (dapače, mislim da to nikome nebi trebao biti problem), nego na način pristupa cijeloj temi.

   Ako sam dobro shvatio, stvar je da u prostor kojega su te dvije udruge uredile, odjednom dolazi treća udruga i koristi sve raspoložive resurse, bez da je išta u to uložila.

 4. Poruka napisao:

  Sa stanovišta nekoga tko nije uložio vlastiti rad,trud i ponavljam vlastite novce, ne novce poreznih obveznika, Vaš komentar je još i razumljiv. Ali definitivno niste u pravu kada tvrdite da se “dogovor” između Limene glazbe Pazin i udruge “Roxy dance” ne treba nikoga ticati. Zamislite sebe da ste izgradili kuću vlastitim radom i novcem, zatim vam se u kuću useli susjed koji nema kamo i na kraju od vas zahtjeva da zajednički plaćate održavanje te iste kuće u koju nije uložio niti lipe. Vjerujem da to ne možete niti zamisliti, a kamoli pristati na tako nešto.
  ODGOVORI ↓

  1. bypass napisao:

   Mislim da je usporedba totalno promašena. Ako Limena glazba smatra i želi imati unutar svoje Udruge odvojenu sekciju, ja ne vidim problem. Koga oni žele i zašto, njihova stvar. Na koji način će se te dvije Udruge dogovorit formalno-pravno, i dalje mislim da je to njihova interna stvar. Sve dok ne postoji oštećena strana (ja ju ne vidim). Da li će oni zadovoljiti neke zakonske propise, opet njihova stvar, za to služe institucije koje se time bave. Ja vjerujem i da Folklorno društvo ima svoje sekcije unutar Društva i nitko se ne bavi time i postavlja pitanje zašto je to tako. Ali, iz Vašeg se posta da zaključiti da ste veoma pristrani u ovoj debati (možda imate nešto protiv limene glazbe), čak se osjeća i neka zavist ili ljubomora. Možda griješim, ali…

   1. Poruka napisao:

    Vi ste očito član Limene glazbe Pazin, pa je svaka daljnja rasprava i argumentacija bespredmetna. Poštujem vaše djelovanje i smatram ga vrlo važnim za kulturni život Grada, ali morate shvatiti da niste jedini. U ovom slučaju nitko nije oštećen samo su pojedinci profitirali. Usporedba koju sam upotrijebio, vrlo plastično prikazuje postojeće stanje, a to će potvrditi svi koji su spremni sagledati situaciju kao nepristrani promatrač.

   2. Poruka napisao:

    Apsolutno griješite što se tiče zavisti ili ljubomore, prvo zbog činjenice da nemam na što biti niti zavidan niti ljubomoran, a drugo zbog činjenice da duboko cijenim Vaš rad ma kakav on bio.

 5. bypass napisao:

  OK. Bila je to samo mala diskusija i razmjena (različitih) mišljenja. Ako ste se osjetili uvrijeđeni, ispričavam se, nije mi to bila namjera. Inače, kao šta ste Vi pomislili (ili još mislite) da sam član limene, isto tako sam ja posumnjao da ste Vi član ovog “drugog” Društva.. Ali nema veze, svatko ima pravo na svoje (različito) mišljenje. Lijepi pozdrav !

 6. Pravedni i pošteni napisao:

  Čitam malo postove i moram se javiti jer sam u svemu tome od same dodjele prostorija.

  Folkloraši su nažalost prostorije dobili na korištenje sa još dvije udruge, a po novom ugovoru sa još jednom.
  Sa jedne strane prostore dijelimo sa zborom roženice, po novom ugovoru i sa Roxy dance, a sa druge strane sa limenom glazbom. U prijašnjim dogovorima, pregovorima nije bilo niti govora da će u te prostorije useliti još koja udruga. U ugovoru lijepo stoji zajedničke prostorije koje se zajednički uređuju i zajednički dijele troškovi – ali to samo piše.
  Kad smo konačno dobili prostorije svi smo bili super zadovoljni svi smo imali sponzore, donatore, uglavnom lako ćemo mi to riješit ali u konačnici tako nešto se nije desilo.
  Do dana današnjeg samo je folklorno društvo Pazin uredilo vlastite prostorije, a i veliki dio zajedničkih. Ni to nije toliko bitno možda smo bili snalažljiviji i ujedinjeniji, nije nam bilo teško raditi jer smo mislili da radimo za sebe da radimo za naše mlade kojih na našu sreću još imamo u dosta velikom broju. Na naše radne akcije svali puta odazvalo se od 10 – 15 članova. Svima je bilo lijepo raditi, radili smo s veseljem jer smo se na taj način i družili.
  Svoje smo prostorije uredili VLASTITIM sredstvima. Uredili smo sa VLASTITIM sredstvima i zajedničke prostorije. U prostorije koje dijelimo sa roženicama potrošili smo cca 40.000,00 kuna.
  U prostoriju koju dijelimo sa limenjacima utrošili smo cca 100.000,00 kuna. Ne smeta nama što je naša udruga uložila više od limenjaka i roženica ali nam smeta što će neka treća udruga koristi sve to bez ijedne kune naknade. Podržavam osnivanje mažoretkinja i bit će mi veoma drago da zažive ali od 10 mjeseca Roxy dance vježba u tim prostorima ali ne mažoretkinje već zumbu, privatne poduke plesa..
  Nama ne bi smetalo da te zajedničke prostorije koriste i druge udruge ali ne na taj način. Grad je mogao urediti prostorije i dati ih na korištenje kome hoće, a ne da jedni investiraju vlastiti novac, a drugi da to koriste.
  Velika je greška grada koji smatra da Roxy dance ili bilo koja danas sutra udruga ne treba nadoknaditi barem dio uloženog novaca folklornog društva u prije spomenute prostorije, a po ugovoru ih može koristiti. Da li je to poziv i drugim udrugama dođite uzet ćemo vas pod svoju sekciju, ne trebate ništa ulagati ni plaćati, a bogami ni volontirati sve vas čeka gotovo..
  Da li će se još koja udruga na sličan način useliti u prostorije lovačkog društva ili moto klub Indijans???
  Da li je to poruka volonterima da se Volontiranje ne isplati… jer da me sada netko pita ni u snu ne bi više volontirala, a i ostalima bi poručila neka dobro razmisle da im se ne desi ista stvar.
  Nama nije grad doznačio niti obećao ni 1.000,00 kuna za uređenje vlastitih prostorija, a kamo li 7.000,00 kuna snašli smo se sami zahvaljujući samim članovima koji zaslužuju samo pohvale i ja im stoga skidam kapu.
  Naša udruga uložila je preko 250.000,00 kuna nismo svaku kunu niti svaki uloženi sat brojili jer nisam smatrala da će nam to ikad trebati, a sada vidim da sam se prevarila i da nikome ne treba vjerovati. Troškovnik je napravila tvrtka Pazin d.o.o. koja je prostorije i pregledala, računi i uplate su dostavljene u grad tako da ne mislite da su ti iznosi samo nabacani na papir.
  Kako je bilo predizborno vrijeme možda se računalo na glasove .. „možda“ su ih i dobili ali su ih sa druge strane sigurno izgubili.
  Evo samo toliko, a naši političari koji se vole razbacivati riječima trudit ćemo se da sačuvamo našu tradiciju, biti ćemo pošteni i pravedni u našem slučaju na niti jedan način to nisu pokazali barem što se pravednosti i poštenja tiče.

  Sandra Farkaš

 7. khd napisao:

  znači, u prostorijama vojarne, postoji neki zajednički prostor u kojeg su udruge uložile vlastita sredstva, vrijeme i radnu snagu. Ako u tom navedenom prostoru djeluje neka udruga koja spada pod limenu glazbu, onda, formalno, sve štima jer je limenoj glazbi dozvoljeno korištenje tog prostora. Svejedno smatram da su u dogovoru oko uključivanja trećeg društva u prostorije trebali sudjelovati svi korisnici navedenih prostorija (Limena glazba Pazin, i Folklorno društvo Pazin). Također, ako skupina Roxy Dance ima satove Zumbe, koja nema veze sa mažoretkinjama, trebali bi plaćati najam udrugama koje su uložile vlastita sredstva u prostore

 8. Poruka napisao:

  Ključne riječi u ovoj priči su VLASTITA SREDSTVA, VLASTITI NOVAC. Ne novac iz proračuna grada, a upravo to se ne čuje i ne razumije dobro (ili se ne želi čuti i razumjeti). Grad je kao institucija mogao potpuno urediti prostor, dati ga na korištenje kome želi i pod kojim uvjetima želi, ali je trebao prvo urediti prostor. Ovako je puno elegantnije, daš devastirani i uništeni prostor nekome da ga uredi i privede svrsi, a potom odlučuješ kome ćeš taj prostor dati. Srećom postoji gotovo svaki račun za utrošeni materijal i plaćeni rad, kao i cijeli foto elaborat stanja u prostoru prije, tijekom i posle adaptacije. Na koncu postoji i službeni troškovnik gradskog poduzeća Pazin d.o.o. koje je ovjerilo visinu ulaganja. Ovo su podatci koji se mogu vrlo lako provjeriti i svatko tko se želi sam uvjeriti, može to učiniti bez ikakvih problema. Bilo koja udruga koja želi koristiti ovaj prostor je dobrodošla, ali prije toga bi bilo nadasve pošteno da vrati dio uloženoga novca onima koji su taj novac uložili.

 9. bypass napisao:

  Opaaa.. Ovo “VLASTITO” me jako impresionira.. Ako se tako hvalite, onda bih JA htio vidjeti detalje oko toga…

  1. BijesSvevišnji napisao:

   Evo još jedan čangrizavi šturle.

  2. Poruka napisao:

   Slobodno, uvijek možete zamoliti nekoga iz vodstva FD Pazin dokumente na uvid i vjerujem da će vam dozvoliti da se uvjerite. Imat ćete točan uvid koliko novaca je FD Pazin dobilo od grada za redovitu djelatnost od potpisivanja ugovora o korištenju prostora, a koliko je uloženo u uređenje prostora te kao i izvori iz kojih se uređenje financiralo. Iako mi se ovo čini kao okretanje pile naopako, odnosno oni koji su nešto uradili trebaju dokazivati da su to doista uradili kao i način na koji su to uradili i malte ne zašto su to uradili.

 10. Pravedni i pošteni napisao:

  bypass dojdi pa ću ti pokazat sve račune i virmane, a dok kontroliraš ću ti natočit jedan dec ;)
  Sandra

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.