RKP: Dani otvorenih vrata i radioamaterska olimpijada WRTC 2014

davor_adi_hrle_2014U Bostonu (SAD) ovoga tjedna počinje WRTC (World Radiosport Team Championship), najprestrižnije radioamatersko natjecanje, radioamaterska olimpijada. Jedan od pedeset i devet dvočlanih timova čine Hrvoje Horvat iz Pazina i Davor Kucelin iz Poreča, koji su svoje sudjelovanje osigurali postizanjem vrhunskih europskih i svjetskih rezultata u radioamaterskim natjecanjima protekle četiri godine. Tim povodom, Radioklub Pazin ovog vikenda, 12. i 13. srpnja, organizira Dane otvorenih vrata gdje će posjetiteljima predstaviti svoj rad i sekcije, te zajedno s njima uživo pratiti natjecanje.

Sedmi po redu WRTC, vraća se u SAD nakon 18 godina, a prema najavama ovo će biti najveći i najkonkurentniji WRTC dosad. Svake četiri godine ponajbolji radioamateri svijeta skupljaju se na jednom mjestu kako bi odmjerili snage u 24-satnom natjecanju, a pozivnicu na ovo natjecanje dobijaju samo oni koji su u kvalifikacijskom ciklusu od gotovo 4 godine sakupili najviše bodova sudjeljujući u najzahtjevnijim radioamaterskim natjecanjima.

Među 59 ekipa koje će odmjeriti snage pokušavajući odraditi što više radioveza našla se i istarska ekipa u sastavu Hrvoje Horvat iz Radiokluba “Pazin”, te Davor Kucelin iz Radiokluba “Poreč”. U Boston kreću u utorak, a natjecanje će se nakon izvlačenja lokacija, sudaca i pozivnih oznakova odvijati u subotu od 14 sati po hrvatskom vremenu, do nedjelje u 14 sati. Rezultati u gotovo realnom vremenu kroz 24 sata moći će se pratiti na http://sb.wrtc2014.org.

“Poziv na ovo natjecanje smatram vrlo vrijednim osobnim postignućem, ali i postignućem Radiokluba Pazin unutar kojega kontinuirano djelujem već više od petnaest godina i čiji sam predsjednik bio jedan četverogodišnji mandat. Vrlo sam ponosan što ću na ovom natjecanju predstavljati zemlju i kraj iz kojeg dolazim.” – Hrvoje Horvat

Program otvorenih vrata Radiokluba Pazin

Subota, 12. srpnja:
12:00 – otvaranje
14:00 – početak WRTC-a, Svjetskog radioamaterskog prvenstva
16:00 – prezentacija o WRTC-u
18:00 – ARG prezentacija

Nedjelja, 13. srpnja:
12:00 – prezentacija satelitskih komunikacija
14:00 – kraj WRTC-a
15:00 – prezentacija telegrafije
16:00 – zatvaranje

cijelo vrijeme:
– rad članova u natjecanju,
– izložba radioamaterske opreme,
– projekcije radioamaterskih ekspedicija,
– projekcija filma o Prvom susretu mladih radioamatera u Pazinu 2004. godine
– projekcija obilježavanja 35 godina Radiokluba Pazin

rkp.hr

 

© iPazin.net portal 2001. - 2024.