RKP: Zadržano vodstvo Radiokluba Pazin

RKP EkspedicijaOvogodišnja izborna skupština Radiokluba Pazin ponovno izabrala je Marka Češića za predsjednika. Isti je ostao i tajnik, Marko Pernić, a izvršni odbor čine Dragan Cinkopan, Hrvoje Horvat i Dominik Anđelini. Iako je skupština trajala skoro 3 sata, bila je ispunjena konstruktivnim raspravama raznih tema.

Marko Češić i Marko Pernić iznijeli su narativni i financijski izvještaj Radiokluba Pazin za 2014. godinu, te narativni i financijski plan za 2015. godinu, kao i projekte koje su pripremili.

Članovi Radiokluba Pazin sudjelovali su u svim važnim radioamaterskim natjecanjima i ostvarili preko 40.000 radioveza. Istaknuta je bila suradnja s Radioklubom Poreč na zajedničkoj natjecateljskoj lokaciji u Tićanu. Hrvoje Horvat je sudjelovao na najprestižnijem radioamaterskom natjecanju WRTC 2014 u Bostonu (SAD) na kojem je zajedno s timskim kolegom Davorom Kucelinom osvojio 26. mjesto.

ARG sekcija organizirala je Istarsku lisicu, sedmu po redu, na kojoj je nastupilo 66 natjecatelja. Domaće snage pokupile su nekoliko zlatnih medalje na oduševljenje trenera i organizatora. Sudjelovalo se na otvorenom prvenstvu Zagreba i Državnom prvenstvu Hrvatske u Broćancu na kojemu su Leon Karačić Kresina, Andrea Drndić i Josip Karačić osvojili zlato. Sudjelovali su i na Europskom prvenstvu za mlade u Primorskom (Bugarska) i Prvenstvu balkana u ARG-u u Kruševu (Makedonija).

PazinWireless se i dalje širi i povećava kvalitetu rada na način da postavlja redundantne linkove. Razvija se i PazinWireless Free mreža dodavanjem novih pristupnih točaka. Web stranice Radiokluba nastavljaju s radom i prezentacijom aktivnosti kluba, dok se iPazin portal sprema za redizajn i nadogradnju na noviji sustav.

Ove je godine Radioklub Pazin proveo projekt Prijenos sjednica Gradskog vijeća Grada Pazina u kojem je omogućio prijenos sjednica Gradskog vijeća Grada Pazina uživo preko interneta.

RKPedu projekt je nastavljen i tokom 2014. održano je 5 predavanja, 2 tečaja i 4 radionice kroz koje se uspješno educiralo 125 osoba. PazinIT projekt se uspješno nastavlja i širi novim predavanjima iz tog područja. Pokrenuta je i facebook grupa PazinIT zbog lakše koordinacije i organizacije.

Suradnje se odvijaju na područu svih oblika izrade ili pomoći pri izradi i održavanu web stranica, te kao drugi vid tehničke podrške (Hrvatski radioamaterski savez, Istramet, Međunarodna radioamaterska zajednica, Crveni križ Istarske Županije, Hiperaktiv, Veliki Mali Čovjek, Speološko društvo Istra, DUZS, Albus).

Radioklub Pazin sudjelovao je kao izlagač na Pula Boat Fairu, te je organizirao Dane otvorenih vrata Radiokluba Pazin za vrijeme održavanja spomenutog WRTC natjecanja.

U 2015. godini nastavljaju se aktivnosti na zajedničkoj natjecateljskoj lokaciji na Tićanu, natjecanje u amaterskoj radiogoniometriji Istarska lisica održat će se 25. i 26. travnja. PazinWireless se nastavlja razvijati uz  povećanje kvalitete i kapaciteta.

iPazin.net / rkp.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.