RKPedu: LibreOffice

Nakon Lego Mindstorms radionice na kojoj su predstavljeni roboti, njihove mogućnosti i proširenja, na kojoj su odrasli poželjeli da su djeca i poigrali se raznim modelima koje je za vrijeme predavanja jako maštivito i vrlo precizno složio jedan devetogodišnjak, RKPedu2 projekt se nastavlja u srijedu, 7. prosinca, predavanjem Ivana Guština o LibreOfficeu – najnaprednijem paketu uredskih programa otvorenog koda.

Predavanje će ukratko predstaviti sam programski paket, njegovu povijest i mogućnosti, a najviše vremena će se posvetiti razlikama prema Microsoft Office paketu, kako i kada koristiti koje formate datoteka, te nekim manje poznatim značajkama i naprednim mogućnostima.

Predavanje počinje u 19 sati u prostorijama Radiokluba Pazin (M. B. Rašana 2/4, 3. kat). Ulaz je slobodan, a svi ste dobrodošli.

O predavaču:

Ivan Guštin se od 16 godina privatnog poslovanja oko 14 godina aktivno bavi Linuxom i programima otvorenog koda, njihovom primjenom u produkciji na serverskom i desktop području, te u heterogenim mrežama i web rješenjima. U radu koristi razne alate otvorenog koda, programske i skriptne jezike. Tijekom desetak godina sudjelovanja na raznim konferencijama održao je oko 50 predavanja, seminara i radionica raznih tema iz područja Linuxa i otvorenog koda. Posjeduje LPIC Level I i II certifikate i održava LPI certificirane tečajeve. Aktivan je Linux evangelist na društvenim mrežama i događanjima, te član HULK-a čiji je dopredsjednik bio 8 godina. Vodio je i uspješno proveo jednu od najvećih migracija na poslovni Linux desktop u Hrvatskoj.

Više informacija i prijave: http://edu.rkp.hr.

AR / iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.