RKPedu: Prijenos električne energije s osvrtom na proizvodnju i distribuciju

prijenos električne energijeAko vas zanima kako se električna energija prenosi od mjesta proizvodnje do krajnjeg potrošača ili vas zanima kako rade termo, hidro i vjetroeletrane, predavanje koje je za srijedu, 12. ožujka, pripremio Marino Ravnić, biti će vam i više nego zanimljivo. Predavanje, koji je dio RKPedu projekta, besplatno je i otvoreno za svih, a održat će se u prostorijama Radiokluba Pazin (M. B. Rašana 2/4, 3. kat), s početkom u 19 sati.

Predavanje će obuhvatiti pregled elektroenergetskog sustava Hrvatske, proizvodnju električne energije s opisom termoelektrane Plomin, vjetroelektrane Vrataruša i hidroelektreane Skope, prijenos električne energije (način funkcioniranja, značaj prijenosne djelatnosti, osvrt na svjetske trendove), te opis distribucije električne energije do krajnjeg potrošača.

Predavač: Marino Ravnić – 27 godina radi u HOPS-u (Hrvatski operator prijenosnog sustava d.o.o.) u prijenosnom području Rijeka, na područjima upravljanja elektro-energetskim postrojenjima. Područje djelovanja su mu Istarska, Primorsko-goranska i Ličko-senjska županija.

Više informacija potražite na edu.rkp.hr.

edu.rkp.hr / iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.