RKPedu: Danas počinje tečaj amaterske radiogoniometrije

Amaterska radiogoniometrija sport je nalik orijentacijskom trčanju, s razlikom da se ovdje umjesto zadanih točaka u prirodi traže skriveni odašiljači. Ovaj zanimljiv spoj tehnike i sporta prikladan je za sve uzraste, jedna njegova izvedenica svoje je mjesto pronašla i na natjecanjima tehničke kulture za osnovne škole.

Tečaj će se odvijati u dva dijela. U prvom dijelu, koji će se odvijati u učionici u trajanju od 2 predavanja, polaznici će dobiti uvod u prijemnike koje koriste za pronalazak skrivenih odašiljača, biti će im objašnjena tehnika goniometriranja kao i sve ostalo što moraju znati da postanu uspješni radiogoniometristi. Drugi dio tečaja, koncipiran kao četiri treninga od po tri sata, odvijati će se u prirodi, na stvarnom terenu, na kojem se već nekoliko godina održava takvo natjecanje u okolici Pazina.

O predavaču: Marko Češić – Glavni je organizator natjecanja u amaterskoj radiogoniometriji posljednjih pet godina u Radioklubu Pazin, kroz koji se i sam počeo baviti ovim sportom. Sudjeluje na ARG natjecanjima u Hrvatskoj i organizira i vodi treninge ARG natjecatelja u Pazinu. Radioamater je posljednjih 17 godina.

Tečaj počinje u srijedu, 22. veljače, u 19 sati, u prostorijama Radiokluba Pazin (M. B. Rašana 2/4, treći kat).

Detaljnije: http://edu.rkp.hr

 

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.