Robi Šujević najbolji junior na MTB utrci “7. XCO Dubovac 2010.”

Ovog je vikenda u organizaciji Brdsko biciklističkog kluba T-Rex u Karlovcu održana MTB utrka “7. XCO Dubovac 2010.” koja se boduje za kup Hrvatske u svim kategorijama, a ujedno u kategorijama Elite (M), Elite (W), Juniori (M) i za UCI bodove u klasi 2. Nastupilo je stotinjak natjecatelja, među kojima i brdski biciklisti iz Istre.

Najvrjedniji rezultat ostvario je Robi Šujević, član labinskog BBK Istra Bike koji je slavio u konkurenciji juniora. Luka Rigo iz pazinskog MTB Istra u istoj je kategoriji zauzeo četvrto mjesto.

Paolo Rigo (BK MTB Istra) zauzeo je odlično treće mjesto u konkurenciji kadeta.

Sanjin Sirotić i Dragan Draščić iz BK Buzet zauzeli su 7. i 8. mjesto u jakoj U-23 klasi. Njihov klupski kolega Dalibor Babić osvojio je treće mjesto u klasi veterana Master A.

Vrlodobru utrku imale su i pazinske biciklistice Andrea Kiršić i Antonela Ferenčić, koje su u najjačoj ženskoj klasi Elite osvojile drugo, odnosno četvrto mjesto.

Da se u Istri misli i na budućnost ovog sporta govori i činjenica da u kategorijama početnika biciklisti iz istre ostvaruju izvrsne rezultate. U Kategoriji U-15 dominirali su mladi istarski biciklisti. Članovi BK MTB Istra iz Pazina Sandi Bažon i David Ferenčić zauzeli su prva dva mjesta, dok je treći utrku završio Toni Šujević iz labinskog BBK Istra Bike.

Karlo Brajković iz pazinskog BK MTB Istra dovezao se je do drugog mjesta, a njegov klupski kolega Nino Ivaninić završio je odmah iza njega utrku u kategoriji do 13 godina.

barkun.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.