Robotrka na prstenac

Po uzoru na Trku na prstenac, održava se i robotička verzija natjecanja Robotrka na prstenac. To je kup-natjecanje učenika osnovnih škola s područja Istarske i Primorsko-goranske županije koje se redovito održava od 2013. godine. Tijekom jedne godine održi se više natjecanja u različitim mjestima Istre i Kvarnera, a završnica je u Barbanu i uključena je u program Trke na prstenac. Natjecatelji su grupirani u ekipama koju čine tri sudionika. Svaki sudionik ekipe upravlja robotom po jednu vožnju u svakoj od tri discipline. Bodovi natjecatelja u ekipi se zbrajaju i pobjednička ekipa je ona s najviše bodova. Svakome natjecatelju se također tijekom više susreta zbrajaju ostvareni bodovi te natjecatelj s najviše ostvarenih bodova postaje Slavodobitnik Robotrke na prstenac za tu godinu.

Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo je jedanaest ekipa iz Pule, Barbana, Kanfanara, Pazina, Čavli, Krka i Vrbnika. Rezultati za prva tri mjesta :
1. mjesto ekipa Cromwell lll iz OŠ Čavle, mentorica Mira Fafanđel, 2. mjesto ekipa Comet 3 iz OŠ Fran Krsto Frankopan Krk, PŠ Vrbnik, mentor Dragan Džeko, a 3. mjesto je osvojila ekipa Vejani iz OŠ Fran Krsto Frankopan Krk, Mentor Boris Bolšec.

Pobjednička ekipa ovogodišnje 4. Robotrke na prstenac 2016. je također ekipa Cromwell lll iz OŠ Čavle, mentorica Mira Fafanđel.
Ukupni pojedinačni pobjednik i slavodobitnik ovogodišnje 4. Robotrke na prstenac je učenik David Sabljić iz OŠ Krsto Frankopan Krk, PŠ Vrbnik.

Organizator natjecanja je Društvo za robotiku Istra uz neizostavnu potporu Hrvatskog robotičkog saveza, Zajednica tehničke kulture Istarske županije, Općine Barban, škole Jure Filipovića Barban te škola i lokalnih zajednica iz kojih se učenici uključuju u Robotrku na prstenac.

iPazin.net

© iPazin.net portal 2001. - 2024.