Rock koncert za Dan županije

Dok su obljetnicu pazinskih odluka političari i uglednici proslavili svečanim sjednicama i govorima, mladi Istrani svojoj su županiji odlučili pokloniti nešto drugačiji način proslave. Tako je u subotu u pazinskom Boćarskom domu povodom Dana Istarske županije održan veliki koncert na kojem su, između ostalih, nastupili Nola, Belfast Food, Šajeta i KUD Idijoti.

Osim ovog koncerta, u koordinaciji Savjeta mladih Istarske županije u subotu su u Pazinu održani okrugli stol na temu “Volonterizam i aktivizam mladih” te turnir u stolnom nogometu.

Koncert je počeo nastupom mladih istarskih bendova Blues Traina, Carpe Diema, De Deusa i Tatanke koji su obradama rock, blues i metal klasika zagrijavali publiku koja se u većem broju počela skupljati nakon 22 sata.

Pulska Nola raspjevala ju je svojim poznatim pjesmama poput “Dio tebe” i “Do kraja”, ali i obradama stranih hitova poput “Me and Bobby McGee” Janis Joplin. Ipak, najveće oduševljenje publike izazvao je njihov hit “Iznad oblaka” koji je ove godine osvojio Porina za pjesmu godine.

Popularni riječki Belfast Food svojim su irskim melodijama rasplesali prisutne, a nakon njih nastupio je Dražen Turina Šajeta, koji je imao i ulogu voditelja programa.

“Ovaj način proslave zaista je super. Rock koncerti kojima se ovaj dan obilježava već imaju neku tradiciju. Dan županije tiče se svih koji u njoj žive, a tako i mladih stoga je normalno da se ovakve proslave organiziraju. Danas imamo super program i puno mladih ljudi jer, ipak, županija počiva na mladim ljudima” kazao je raspoloženi Šajo.

Nakon Šajete nastupili su legendarni KUD Idijoti koji su svojim hitovima “Za tebe” i “Bandiera Rossa” zapalili publiku.

Jedine kritike koje se mogu uputiti nakon ove proslave odnose se na ne baš kvalitetno ozvučenje kojem ne pogoduje ni betonska konstrukcija pazinskog Boćarskog doma. No, to okupljenima, koji su se došli dobro zabaviti, nije smetalo.

Organizatorima i koordinatorima moraju se uputiti i pohvale jer je koncert imao humanitarni karakter. Organizirano je sakupljanje dobrotvornih priloga za pomoć teško bolesnoj Kseniji Rajko iz Višnjana. Ona je nepokretna i boluje od vrlo teške i u Hrvatskoj neizlječive bolesti.

Zahvaljujući prvoj humanitarnoj akciji i ljudima dobrog srca njezino je jednomjesečno liječenje u Kini dovelo do prvih znakova poboljšanja. Početkom studenog Ksenija Rajko trebala bi otići na daljnje liječenje u Peking. Oni koji žele pomoći mogu uplatiti dobrotvorni prilog na broj žiro računa Privredne banke, poslovnice u Poreču: 2340009-3200363364.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.