Rockwool: Dvanaest dojava o onečišćenju zraka

U utorak u razdoblju od 5.04 do 10.20 sati Županijski centar 112 u Pazinu zaprimio je ukupno 12 dojava građana o onečišćenju zraka u okolici tvornice kamene vune Rockwool. Pozivi su stigli iz mjesta Čambarelići, Pićan, Potpićan, Most Pićan, Bolobani, Zajci, Kukurini i Kožljak, a građani su se redom žalili na neugodan miris i dim iz tvornice Rockwool. Centar 112 o događaju je izvijestio županijsku inspekciju zaštite okoliša i labinsku policiju, izvijestili su iz Centra.

– Dimi kao prokleto. Vrijeme je maglovito i pritišće dim na razinu naselja, a sad ide jesen i možemo ovakvu situaciju očekivati gotovo svakodnevno, kaže nam predsjednica Udruge ‘Naša zemlja’ Matilda Ilić. Napominje kako općinske vlasti pokušavaju dokučiti u čemu je problem s Rockwoolom, ali da građani nisu sigurni koliko je to ozbiljno i poduzima li se sve što je moguće. – Za nas obične ljude nema problema: budući predsjednički kandidat broji kamione koji izlaze iz Rockwoola, a naš župan kreće u obranu naroda svim sredstvima, zaključuje ironično Ilić.

– Tvornica radi sukladno svim propisima i parametri su ispod graničnih vrijednosti te smatram da tvornica ne može biti uzrokom jučerašnjih pritužbi. Također, imamo radnu skupinu koja redovno provjerava situaciju na terenu i koja nije osjetila nikakav miris, a kamoli iritaciju, rekla nam je glasnogovrnica Rockwool Adriatica Anđelka Toto-Ormuž. Potvrdila je da županijska inspektorica zaštite okoliša jučer nije bila u Pićnu, ali da je u svim dosadašnjim nadzorima provedenim zbog pritužbi građana Centru 112 u tvornici sve bilo u redu.

barkun.hr

1 komentara na “Rockwool: Dvanaest dojava o onečišćenju zraka”

  1. galjardo napisao:

    kuraja Pićanci!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.