Rockwool u Pićnu pokrenuo edukacijski centar

Rockwool je u tvornici kamene vune u Pićnu pokrenuo edukacijski centar u kojem će se održavati praktična i teorijska edukacija vezana uz pravilnu izolaciju kuća i zgrada te građevinsku tehniku i tehnologiju.

Polaznicima su predstavljene prednosti korištenja izolacije od kamene vune za fasadne sustave. Prve dvije radionice održane su u suradnji s Caparolom, njemačkim proizvođačem fasadnih boja i žbuka. Sudjelovali su djelatnici građevinskih tvrtki Antić nova i Maling iz Labina.

Interaktivne radionice će se održavati u nekoliko termina do kraja godine, a namijenjene su izvođačima ravnih krovova, kontaktnih i ventiliranih fasada, investitorima i inženjerima kao i ostalim sudionicima u građevinskoj industriji. Zainteresirani se mogu prijaviti na [email protected]

„Cilj nam je između ostalih i podići razinu svijesti o zaštiti prirode i okoliša ta educirati na koji način se pravilnom izolacijom mogu ostvariti značajne uštede na troškovima za hlađenje i grijanje tijekom cijele godine, a istovremeno podići kvalitetu života u našim domovima i radnom mjestu“, izjavio je Goran Šinko, Rockwoolov tehnički savjetnik. Dodao je da kamena vuna osim toplinske izolacije koja se podrazumijeva, znatno pridonosi zaštiti od požara i buke, te je ekološka, trajna i postojana. Sve ovo čini kamenu vunu jedinstvenim i najkompletnijim izolacijskim materijalom na tržištu, stoji u priopćenju.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.