Rogović: Ne može skladištar ocjenjivati moj posao.

Pulski aerodrom– Svatko od nas može raditi bilo koji posao, ali samo stručnjak za pojedino područje ga može napraviti najbolje, stoga ne može jedan skladištar ocjenjivati menadžerski posao, osobito kada iz tog menadžera stoji životno i poslovno iskustvo, komentirao je Bruno Rogović, direktor Zračne luke Pula poziv sindikalaca na njegovu smjenu.

– Pitam se koja je funkcija ovog sindikata i tko stoji iza njega. Tu si netko uzima za pravo stati ispred radnika i pod krinkom javno istupati u njihovo ime, kaže Rogović objašnjavajući kako ni u jednom trenutku nije bio povrijeđen kolektivni ugovor te da plaće radnika nisu upitne.

Komentirajući optužbe za nepotizam te davanje protuzakonitih ovlasti svome sinu kazao je kako svi zaposlenici Zračne luke obavljaju svoje poslove sukladno propisima i ovlastima određenim Zakonu pa tako, kaže, i njegov sin. – Oni koji kritiziraju druge prvo bi trebali počistiti u svom dvorištu, rekao je Rogović.

Optužbe za loše poslovanje u potpunosti odbacuje, a gubitke od 11 milijuna kuna u prvom polugodištu pripisuje globalnoj krizi koja je utjecala na smanjenje prometa od 23 posto, odnosno 18 posto zaključno s 15. kolovozom. Pri tome tvrdi da gubici u poslovanju nemaju veze s investicijama koje se odvijaju sukladno poslovnom planu odobrenom na Skupštini društva te da gubici neće utjecati na likvidnost društva i plaće zaposlenika, koje se u prosjeku kreću oko 7.300 kuna što ih, kaže, svrstava u sam vrh u odnosu na druge zračne luke u Hrvatskoj.

– Kada sam došao 2001. godine na čelo društva zatekao sam kreditni dug veći od 11 milijuna kuna te 13,5 milijuna kuna poslovnog gubitka. Kredit je u potpunosti isplaćen krajem prošle godine, a gubitak saniran preusmjeravanjem dobiti tijekom proteklih godina. U prvih šest mjeseci, zbog sezonskog karaktera posla, pulska Zračna luka svake godine bilježi gubitak, zaključuje Rogović. (IV)

barkun.hrPula airport

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.