Romantika u kršanskom kaštelu po 9. put za redom

krsan_romantika_2015Impresivan srednjovjekovni kaštel u Kršanu proteklog je petka po deveti put pretvoren u mjesto uživanja u romantičnoj glazbi i stihovima koje su vrsni umjetnici podarili zainteresiranoj publici u kojoj je, uz brojne domaće, bilo i stranih gostiju.

Izvedba brojnih romantičnih skladbi u jazz aranžmanima i odlična komunikacija izvođača i publike stvorila je opuštenu atmosferu, a moderator i jedan od sudionika, maestro Bruno Krajcar, skladbom „Roža” otvorio je 9. istarsku romantičnu večer čiji je i začetnik.

Na kamenoj pozornici ubrzo mu se pridružio prvi gost, moskovski saksofonist Oleg Kireyev, inače i skladatelj koji svira etno-jazz. Bilo je to i prvo gostovanje jednog stranog glazbenika na kršanskoj manifestaciji. Svu raskoš glazbenog talenta pokazala je Astrid Kuljanić čija je ljetna adresa na Cresu, a nedavno je magistrirala jazz glazbu u New Yorku.

Mlada pulska glazbenica Lara Demarin izvela je nekoliko obrada i autorskih pjesama na gitari, a pulska profesorica glazbe, Snježana Demarin pridonijela je uspješnom koncertu izvedbom poznatih evergreena.

Finale romantične večeri označila je zajednička izvedba skladbe Vjeruj u ljubav , a Bruno Krajcar našalio se nazvavši glazbenike budućim Kršan Big Bandom.

Napomenimo da je tijekom programa svoje stihove inspirirane ljubavlju čitala rabačka pjesnikinja Zlata Jurcan Vukelić, a kršanska samouka slikarica Irena Pfeffer izložila je svoje crteže na svili.

Koncertu je prethodilo misno slavlje uoči blagdana Velike Gospe.

Organizatori uspješne manifestacije bili su i ovoga puta Općina Kršan i Turistička zajednica, a kršanski kaštel, u čiju obnovu Općina ulaže znatna materijalna sredstva, zasigurno će, po obnovi doprinijeti i razvoju i u ovom segmentu.

ipress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.