Rossi iz Meridiane Kamen drugi na memorijalu Marca Pantanija

2Biciklist pazinske momčadi Enrico Rossi je u subotu na cilj memorijalne utrke Marca Pantanija stigao kao drugoplasirani te donio Pazincima nove bodove. U nedjelju su biciklisti Meridiane Kamen nastupili na utrci “Croatia – Slovenia” koja se vozila od Zagreba do Novog Mesta.

Utrka “Memorial Marco Pantani” startala je bijegom 14 biciklista među kojima je bio i biciklist Meridiane Kamen, Nijemac Patrik Sinkewitz. Hrvatski dio momčadi (Luka Grubić, Endi Širol, Massimo Demarin i Emanuel Kišerlovski) kontrolirao je glavnu grupu ali su bijegunci uspješno uhvaćeni 10 kilometara do cilja. Na scenu je onda iz pazinske momčadi došao Talijan Enrico Rossi, koji je u finalnom sprintu završio na odličnom drugom mjestu.

U nedjelju, 1. rujna 181,7 kilometara dugačku stazu utrke “Croatia – Slovenia” biciklisti su započeli ispred zagrebačkog HNK. Utrka je bila dosta nervozna te nakon mnogobrojnih pokušaja bijega 14 vozača se uspjelo odvojiti na brdu oko 100 kilometara prije cilja. Među njima bili su i pazinski biciklisti Emanuel Kišerlovski i Massimo Demarin a njihova najveća prednost je iznosila 90 sekundi.

Nešto više od 20 km do cilja, šestorica vozača se odvaja od grupe u bijegu (među njima I Kišerlovski) te pokušava povećati vodstvo ispred glanne skupine. Ipak im to ne uspijeva te 10 kilometara do cilja su uhvaćeni. 2 kilometra do kraja u napad kreće austrijski dvojac Riccardo Zoidl (Team Gourmetfein-Simplon) i Dominik Hrinkow (Team Vorarlberg) te Slovenac Klemen Stimulak (Adria Mobil). Glavna grupa ih ne uspijeva uhvatiti te Zoidl pobjeđuje u cilju u Novom Mestu. Najbolji Hrvat je Radoslav Rogina (Adria Mobil) na 7. mjestu. Kišerlovski završio je kao 31., sedam sekundi iza pobjednika dok je Demarin cilj prošao kao 62. Za BK Meridiana Kamen Team Pazin nastupili su još Endi Širol, Luka Grubić i Pavel Potočki.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.