Neizostavan začin vašim glazbenim poslasticama

Foto/Video: RougeMarines: Novi biser na glazbenoj sceni

Proteklih nekoliko mjeseci imali smo više puta priliku čuti novi vokalni sastav, koji se ističe po vokalnoj izvedbi i zahtjevnim aranžmanima, a razlikuje od onoga na što smo navikli. RougeMarines (čitaj: RužMarins) čine četiri dame koje vam danas predstavljamo.

Ženski vokalni kvartet čine Marta Ursić, Sara Ursić, Martina Valenta i Marica Ursić, uz pratnju Ivana Lucha na gitari. Sve smo ove glazbenike već imali prilike čuti u raznim glazbenim sastavima: kao članice vokalne skupine Rožice i benda Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin, Maricu Ursić kao voditeljicu Rožica, Martinu Valenta kao pjevačicu Alfa Time Banda, Saru Ursić kao vokal u sastavu Sara Ursić – lounge acoustic, te Ivana Lucha kao gitaristu i autora pjesama u Replay bandu.

Ideja okupljanja RougeMarinesa potekla je od već spomenutih, Rožica, vokalnog sastava kojeg publika uvijek iznova dobro prihvaća, zbog svog pristupa i kvalitete. Međutim, zbog srednjoškolskih obaveza i čestih izmjena članica  svake godine izrađuju nove pjesme za koje višeglasne aranžmane priređuje njihova voditeljica. Ljubav prema pjevanju i želja za istraživanjem vokalnih mogućnosti u raznim izvedbama ipak je prevladala i rezultirala formiranjem manje, stabilnije i repertoarom raznolike vokalne skupine, RougeMarines.

Takav sastav, poznavajući široke raspone glasa, dokazane kroz glavne i prateće vokale u spomenutim glazbenim okruženjima, publici s lakoćom donosi raznolik repertoar i glazbenu boju. Vokalne aranžmane, u kojima RougeMarines vješto izmjenjuju glazbene uloge, potpisuju one same. To ih dodatno motivira da upotpunjuju svoj repertoar, te im daje priliku da se okušaju u različitim stilovima.

RougeMarines se odlikuju originalnim suvremenim glazbenim izrazom, a izvode sve od popa i rocka, preko duhovne i etno, pa do klapske glazbe. Najdraže su im ipak vintage obrade modernih pjesama, što je bitno utjecalo na kreiranje njihovog imidža.

Kako same za sebe kažu – njihova glazba prigodna je u svim životnim prilikama, od otvorenja manifestacija, raznih događanja, rođendana i vjenčanja, do poslovnih okupljanja, u čemu već imaju zavidno iskustvo.

Upravo ste ih u retro kombinacijama pretprošle subote mogli vidjeti u lobiju pazinskog Spomen doma gdje su okupljene zabavile modernim obradama dobrih starih stvari i vintage aranžmana popularnih novijih pjesama, potpuno se prilagodivši festivalu i vremenu kojeg je predstavljao.

Vizija ovih mladih glazbenica je ispuniti ono što nedostaje u našem glazbenom okruženju, a u nastavku poslušajte kako u tome itekako uspijevaju.

Više informacija možete naći na njihovoj službenoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/RougeMarines-448011412050612/.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.