U Rovinj stižu Michael Minkler, Kyle Eastwood i Veja

Dnevno aktualnu tezu prema kojoj nema biznisa poput show biznisa (There is no business like show business) očito predobro znaju i prepoznaju u vodećoj istarskoj hotelijersko -ugostiteljskoj kući Maistri, čiji će Hotel Lone od 23. do 26. listopada biti domaćin, ali i mjesto događanja Međunarodnog festivala filmske glazbe i filmskog zvuka (International Sound & film Music Festival – ISFMF). Time će ujedno i sam Rovinj ući u odabrani krug festivalskih gradova u kojem će se održati jedan od ukupno pet festivala te vrste u svijetu. Ovaj je “rovinjski” International Sound & film Music Festival – ISFMF prvi festival takve vrste u regiji, a uključuje bogat program različitog sadržaja od panel diskusija, preko masterclass predavanja, koncerata, druženja i partyja.

Ovogodišnja tema koja će se provlačiti kroz sve festivalske sadržaje nosi naslov “Film, music & all that jazz”.

Kada je riječ o gostima i predavačima tu se, sudeći prema najavama, očekuju pravi glazbeni znalci i notne poslastice. Među uvaženim stručnjacima valja istaknuti dolazak majstora zvuka Michaela Minklera, dobitnika tri Oscara koji je radio na preko 200 filmova – od “Ratova zvijezda”, “JFK-a”, “Pada Crnog jastreba”, preko “Chicaga”, “Nemilosrdnih gadova” sve do “Mrske osmorke”. Također, najavljen je dolazak skladatelja i glazbenika Kylea Eastwooda koji će osim predavanja održati i koncert izvodeći glazbu koju je skladao za filmove svog legendarnog oca Clinta Eastwooda (“Mistična rijeka”, “Djevojka od milijun dolara”, “Pisma s Iwo Jime”, “Gran Torino”…).

Uz trostrukog Oscarovca i skladatelja na festivalu u Rovinju boravit će i producent Robert Townson, predsjednik Varèse Sarabande (Universal Music Group), najveće izdavačke kuće za filmsku glazbu na svijetu, glazbenica Aleksandra Kovač, dobitnica MTV-jeve nagrade, Zoran Predin i drugi.

glasistre.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.