Rovinjska policija u Žminju educirala građane o sigurnosti imovine

Policijski službenici Policijske postaje Rovinj-Rovigno, zajedno sa policijskim službenicima Odjela prevencije Policijske uprave istarske, nastavili su s provođenjem preventivnih aktivnosti u okviru preventivnog projekta „Zaštitimo svoju imovinu“ pa su tako 14. rujna, prilikom održavanja mjesečnog sajma u Žminju, educirali građane o samozaštitnom ponašanju.

Policijski službenici su na info-punktu građanima dijelili edukativne letke Policijske uprave istarske. Putem letaka, ali i savjeta policijskih službenika, građani su dobili upute kako mogu zaštititi svoje domove od provala, savjetovani su i kako se zaštiti od prijevara već na kućnom pragu, odnosno upoznati su sa najčešćim trkovima kojima se prevaranti služe kako bi ušli u njihove domove.

Policijski službenici su građane upoznali i s radom Informativnog centra za prevenciju, otvorenom u holu zgrade Policijske uprave, u kojem mogu od policijskog službenika Odjela prevencije dobiti stručne i kvalitetne savjete o različitim načinima samozaštite i samozaštitnog ponašanja.

Osim o zaštiti od provala, policijski službenici građanima su govorili i o zaštiti od krađa bicikla. Savjetovali su im da bicikl uvijek drže zaključan za čvrsti predmet ili pod nadzorom te da ne zaključavaju bicikl za kotač, već ako je sajla dovoljno dugačka, da je provuku kroz više mjesta na biciklu. Građani su također upućeni da fotografiraju ili zapišu tvornički broj okvira, kako bi se u slučaju krađe, olakšalo traganje za biciklom i utvrđivanje vlasništva u slučaju pronalaska bicikla.

Budući ovakve preventivne akcije imaju pozitivan odjek u javnosti te ih građani vrlo dobro prihvaćaju i sa zanimanjem slušaju savjete policijskih službenika, PU istarska će nastaviti s njihovim provođenjem tako da će se slični info-punktovi uskoro organizirati i u drugim gradovima na području Istre, poručili su iz Pu Istarske.

regionalexpress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.