Roženice i Folklorno društvo Pazin u prepunoj dvorani Žatika

fdpazin_glas_istre.jpgU veličanstvenoj atmosferi dupkom pune porečke dvorane Žatika dvjestotinjak izvođača svojim je pjesmama, plesom i stihovima zaogrnulo plaštem blagdanskog ugođaja publiku okupljenu na subotnjem koncertu “Volim Istru”.

Drugi u seriji koncerata što ih pod ovim nazivom organizira pulska udruga Hitan slučaj ovaj je put imao humanitarni karakter – sakupljanje novca prodajom ulaznica za Caritas porečke i pulske biskupije, te je u potpunosti ispunio svoju misiju – ispunio dvoranu, razgalio i raspjevao srca okupljenih te stvorio atmosferu zajedništva.

Da će se u dvorani Žatika odvijati nešto posebno, dalo se naslutiti već od popodnevnih sati, kada su se rijeke ljudi počele slijevati u porečku ljepoticu, a parkirališta oko nje ispunili autobusi.

Čast da otvore koncert pripala je članovima limene glazbe KUD-a “Matko Laginja” iz Svetog Lovreča i njihovoj folklornoj sekciji, te pulskom tenoru Zoranu Tomaiću, ujedno i jednom od organizatora ove manifestacije, koji je okupljene pozdravio otpjevavši istarsku himnu “Krasna zemljo”.Nakon pozdravnih riječi dogradonačelnice Nadije Štifanić Dobrilović i ravnatelja Caritasa Željka Zeca, voditeljica programa Tatjana Tomaić publiku je povela na trosatno glazbeno i pjesničko druženje gdje su se predstavili mješoviti pjevački zbor Roženice iz Pazina, muška klapa Labin, labinska pjesnikinja Malvina Mileta, muška klapa Kvarner iz Bakra, mješoviti pjevački zbor višnjanske Zajednice Talijana Arpa, porečki pjesnik Tomislav Milohanić, ženska klapa Sozal s Raba, pjesnik Elmo Cvek iz Peruški, vodnjanski duo Magnolija, folklorno društvo Pazin, muška klapa Samobor, žminjski pjesnik Slavko Krajcar te mješoviti pjevački zbor pulske Gimnazije.

Mladi Puležani prvo su se predstavili u samostalnom nastupu i potom kao pratnja poznatom trogirskom tenoru Vinku Coceu, čiji je nastup, u koji je utkao neke od svojih najpoznatijih hitova, raspjevao i nasmijao publiku. Na pozornicu je još jednom stupio Tomaić s nekoliko božićnih skladbi, te Lidija Percan, oboje u pratnji pijanistice Tee Silađi i violinista Silvana Kalagaca.

Nakon zanimljivog glazbenog mozaika kojim su publiku proveli kroz različite kutke Istre, došao je i trenutak za veliko finale, kada su na pozornicu stupili svi izvođači, te porečki i pulski biskup mons. Ivan Milovan, koji je zahvalio svima koji su pridonijeli održavanju koncerta.

“Ovo je večer srca i gotovo da novca ne bi ni trebalo kad ima srca. U došašću smo, uskoro dolazi Božić, blagdan Božje ljubavi, obitelji i djece. Dokazujemo da što su vremena teža, to ne znači da ima manje ljubavi kada se osjeti recesija i prisiljeni smo biti skromni, kao da srce više progovara. Je li i ovaj koncert takav, želim vjerovati”, rekao je Milovan i svima čestitao blagdane.

Uz zajedničku izvedbu pjesme “Krist na žalu” izvođači su spustili zastor nad jednim od zasigurno najupečatljivijih božićnih koncerata u Poreču.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.