Roženice osvojile zlato

Danas, 2. rujna u vijećnici Grada Pazina, gradonačelnik je primio pazinski zbor „Roženice“, a povodom njihova izvanrednog uspjeha na 23. međunarodnom Festivalu Chorus Inside Croatia, održanog u Rovinju od 26. kolovoza do 2. rujna 2016. godine.

Uz to gradonačelnik je zahvalio zboru na dugogodišnjoj promociji Pazina kod nas i van domovine te istaknuo kako su svojim mnogobrojnim nastupima najljepša glazbena razglednica grada.

Zbor je na Festivalu osvojio sveukupno 5 nagrada, 4 zlatne te jedan Grand Prix, i to u nekoliko kategorija:

– Zlatna diploma u kategoriji folklorne glazbe

– Zlatna diploma u kategoriji lirske glazbe

– Solistica Tina Galant je osvojila zlato u kategoriji lirske glazbe i također zlato u kategoriji pop glazbe

– Solist Luka Krulčić je osvojio zlato u kategoriji lirske glazbe i nagradu GRAND PRIX za najboljeg vokalnog solistu na festivalu.

Više od 35 godina Roženice su nezaobilazan sudionik svih važnijih događaja u Pazinu i sudionik svjetovnih i crkvenih svečanosti u županiji,u Hrvatskoj i na međunarodnim gostovanjima.

Mješoviti pjevački zbor “Roženice” Pazin, osnovan je 1979. na poticaj tadašnjeg Narodnog sveučilišta Pazin i grupe građana, zaljubljenika u zborsku pjesmu.

Repertoar zbora je raznolik – od djela iz istarske glazbene baštine, do djela hrvatskih i stranih, svjetski poznatih skladatelja. Od samog osnutka do kraja 2002. godine Zbor djeluje pod umjetničkim vodstvom maestra Nella Milottija, glazbenog pedagoga, istarskog kompozitora, autora velikog broja zborskih i orkestralnih djela. Pod njegovim ravnanjem Zbor je 1987. godine objavio LP ploču i kasetu „Ni ga ča je Pazin“.

Ravnanje zborom 2002. preuzima prof. Ines Kovačić Drndić. Upravo s njom kao dirigenticom, Zbor obogaćuje svoj repertoar novim kvalitetnim zborskim skladbama te ga uspješno prezentira u Hrvatskoj, ali i na gostovanjima u Češkoj, Mađarskoj, Italiji, Slovačkoj.

Odabirom repertoara istarskih autora, Roženice čuvaju istarski identitet i koriste tradiciju za stvaranje novih vrijednosti. Uključivanjem članova svih dobnih skupina razvijaju međugeneracijsku suradnju i solidarnost, njeguju kulturni amaterizam i volonterstvo.

Roženice osvojile zlato

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.