Roženice ponavljaju uspjeh koncertom “Vjeruj u ljubav”

Prema prošlogodišnjem uspješnom konceptu, mješoviti pjevački zbor Roženice iz Pazina će i ove godine održati koncert povodom Valentinova „Vjeruj u ljubav“ u velikoj dvorani Spomen doma, 16. veljače 2018. s početkom u 19 sati. Povod ovogodišnjeg koncerta je i obilježavanje 15. obljetnice umjetničkog rada maestre Ines Kovačić Drndić koja je od 2003. godine stalni dirigent zbora Roženice. Maestra Kovačić Drndić je od Hrvatske udruge zborovođa prošle godine promovirana i ima titulu maestra mentor.

Zbor Roženice među svojim članovima ima učenike, studente, poslovne ljude i umirovljenike te je pravi primjer međugeneracijske solidarnosti. Uz to, među članovima su i osobe s intelektualnim poteškoćama i osobe s invaliditetom te Zbor tako promiče socijalnu uključenost i ravnopravnost. Zbor je u posljednje četiri godine postao prepoznatljiv po raznolikom repertoaru i kvaliteti što dokazuju brojne zlatne i srebrne nagrade sa natjecanja u raznim kategorijama kao i pozivi za sudjelovanjem na prestižnim koncertima od kojih se može istaknuti posljednji takav koncert „Božić u Ciboni“ u organizaciji HRT-a u Zagrebu, 26. prosinca 2017. godine.

Koncert „Vjeruj u ljubav“ će obilježiti poznate ljubavne pjesme različitih stilova i iz različitih zemalja pa će se tako moći čuti „Can’t help falling in love“ Elvisa Presleya, „Cielito lindo“ iz Meksika, „Atemlos Durch Die Nacht“ poznate njemačke zvijezde Helene Fisher, „Kud plovi ovaj brod“ Radojke Šverko, „Volim osmijeh tvoj“ Toše Proeskog, „Blago onom tko te ima“ Tonija Cetinskog do poznatih hitova Mije Dimšić u suradnji sa zborom od kojih je zasigurno najpoznatiji „Život nije siv“. Koncert će se zaključiti naslovnom pjesmom „Vjeruj u ljubav“ izvedbom svih izvođača ali i brojne publike.

Na koncertu će uz Zbor Roženice nastupiti poznati gosti, prijatelji Zbora s kojima je Zbor već surađivao te je tako osigurana visoka atraktivnost projekta za sve generacije publike i ljubitelje različitih stilova, od operne, tradicionalne glazbe do pop, zabavne i country glazbe. Osim zbora Roženice, na koncertu će sudjelovati vokalna skupina Rožice iz Pazina, dječji zbor Mali od sv. Jurja iz Starog Pazina te zborovi s kojima je maestra Kovačić Drndić surađivala pa će se tako predstaviti zbor Marco Garbin iz Rovinja i Zbor Sokol iz Buzeta. Posebni gosti koncerta su Ronald Braus, operni pjevač te Mia Dimšić, mlada kantautorica zabavne glazbe. Voditeljica koncerta je Meri Simičić Beato.

MPZ Roženice

 

© iPazin.net portal 2001. - 2024.