Roženice uveličale grožnjansko slavlje

Između nekoliko događanja iz ovogodišnje grožnjanske Božićne bajke, svakako treba izdvojiti gostovanje renomiranog mješovitog pjevačkog zbora Roženice iz Pazina. Na grožnjanskoj pozornici u predbožićno vrijeme Roženice su se predstavile nizom prigodnih blagdanskih pjesama, kako domaćih tako i stranih vječnih melodija, često u blagdanskom aranžmanu.

Bio je to njihov prvi javni nastup nakon velikog uspjeha u Rimu, početkom prosinca, gdje je zbor osvojio čak pet zlatnih odličja na međunarodnom zborskom natjecanju Chorus Inside Advent Rome. Dugotrajnim pljeskom čestitali su im posjetitelji u grožnjanskoj koncertnoj dvorani, a članovi zbora pod vodstvom Ines Kovačić Drndić odužili su se pjesmom koja unosi u svakoga blagdansko ozračje i raspoloženje.

Podsjetimo, Roženice su na sceni više od 35 godina i nezaobilazni su sudionik svih važnijih događaja, kako svjetovnih tako i crkvenih u Pazinu, u cijeloj Istri, u Hrvatskoj, ali i na susretima izvan naših granica. I ovom prigodom pjevači su se, izvodeći nekoliko popularnih melodija, prisjetili svog utemeljitelja i umjetničkog voditelja Nella Milottija koji je ostavio odobre temelje za nastavak djelovanja tog popularnog i kvalitetnog zbora. Zanimljivo je da članovi zbora Roženice nisu samo iz Pazina, ima ih i iz drugih krajeva Istre, pa tako i iz Grožnjana (Marko Mirosav), što je doprinijelo njihovom gostovanju u predblagdansko slavlje u Gradu umjetnika.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.