Rožice – deset raspjevanih godina

Povodom deset  godina aktivnog djelovanja vokalne skupine Rožice, Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin i  Udruga VocalIstra organizirali su slavljenički koncert  14. travnja 2016. U  Polivalentnoj dvorani Gradsko-školske sportske dvorane Pazin.

Uz Rožice, kao gosti nastupili su  vokalni ženski kvartet RougeMarines ( nastao od bivših Rožica), dječja vokalna skupina VocalIstra i vokalna skupina pazinskog Kolegija koje  s njima rado surađuju. Na završnoj pjesmi pridružile su se i bivše Rožice – koje su dale doprinos uspješnom djelovanju skupine.

Vokalna skupina Rožice djeluje od 2006. god. kao izvannastavna aktivnost Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin, iako začeci skupine datiraju u 2004.

Izvode pjesme različitih stilova: narodne, etno, pop, te duhovne. Pjesme su višeglasne a cappella ili uz instrumentalnu pratnju.  Rožice surađuju s raznim glazbenicima, udrugama i školama. Brojnim nastupima postale su osebujan simbol Škole i  grada Pazina. Izdale su tri albuma:  Izliči me (2007.),  Rusulica (2009.) i Rožice Live (2015.). Snimljenim materijalom, željele su zaustaviti vrijeme i ostaviti glazbeni trag brojnih generacija Rožica. Posebnost Rožica su moderni višeglasni aranžmani pjesama, koje za njih priređuje voditeljica prof. Marica Ursić. Već nekoliko godina u djelovanju Rožica sudjeluje i udruga VocalIstra, u organizacijskoj i tehničkoj podršci, te organizaciji suradnje s glazbenicima izvan Škole i  organizaciji brojnih nastupa izvan Škole. Posljednjih godina i do 20 nastupa godišnje. Veliku podršku u radu Rožica pružio je ravnatelj prof. Josip Šiklić, koji je prepoznao rad i kvalitetu i bez čije podrške ne bi ostvarili ovaj jubilej. Kroz skupinu je prošlo do danas 44 pjevača (najvećim dijelom cura, ali i nekoliko dečki), te 18 instrumentalista. Izuzetno smo ponosni što je velik broj bivših članova nastavio ploviti profesionalnim glazbenim vodama i to vrlo uspješno.

Rožice su dale velik doprinos  u promociji Grada uz pohvale i čestitke istaknuo je gradonačelnik gosp. Renato Krulčić.

U prepunoj dvorani punoj emocija Rožice i bend  su nas pjesmom i slikovnom prezentacijom proveli kroz raspjevano desetljeće.

VocalIstra / iPazin.net

© iPazin.net portal 2001. - 2024.