Rožice predstavile “Rožice live”

Rožice_2015_2U prepunoj polivalentnoj dvorani školsko gradske sportske dvorane vokalna skupina “Rožice” Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile sinoć je predstavila svoj treći album “Rožice live”. Kroz 11 pjesama koje se nalaze na CD-u mlade pjevačice, ponekad popraćene raznim instrumentalistima, provode slušatelje kroz odlično višeglasno izvedene etno, rock-jazz, duhovne i pop skladbe. Novi album “Rožice Live” snimljen je na prošlogodišnjem koncertu Rožica u suradnji s Frankom Krajcarom i grupom Indivia.

Vokalna skupina Rožice djeluje od 2006. God. u sklopu Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin, te odnedavno u sklopu Udruge VocalIstra , pod vodstvom prof. Marice Ursić.

U svojim recenzijama na album „Rožice Live“ doc.dr.sc. Lada Duraković i mr.sc. Nikola Lovrinić istaknuli su zanimljiv odabir skladbi, koje su izvođački vrlo zahtjevne, te izvedene s lakoćom i vrlo efektno. Naglasili su da je koncert snimljen uživo i vrlo profesionalno zabilježen i obrađen. Posebno su naglasili važnost ovakve vokalne skupine mladih – kao rasadnika glazbenih talenata i promicatelja kvalitetne glazbe među mladima.

“Rožice live” snimljen je u velikoj koncertnoj dvorani spomen doma, u ožujku 2014. godine, na koncertu Rožica na kojemu je gostovao i Franko Krajcar s grupom Indivija. Za snimanje zvuka bio je zadužen Denis Budim, a za mastering i produkciju Art Studio Ursus. Dizajn i fotografije potpisuje Mateo Šimonović. Izvršni producent CD-a je ravnatelj Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin Josip Šiklić.

Višeglasne aranžmane na većini pjesama s albuma potpisuje voditeljica Rožica, profesorica Marica Ursić.

Specifičnost Rožica je stalna izmjena članova  i repertoara. Suvremenosti izraza pridonose popularne skladbe koje voditeljica aranžira  i prilagođava Rožicama. Snimljenim materijalom željeli su zaustaviti vrijeme i ostaviti trag – generacijama Rožica koje su prošle i onima koje tek dolaze.

Iz Rožica i benda, stasali su brojni glazbeni talenti, koji i danas djeluju kao solisti, članovi bendova i klapa. Upravo su oni često podrška Rožicama u organizaciji VocalIstre na raznim nastupima. Iz postave Rožica, nastala je skupina Rougemarines koja izvodi obrade pop i rock-jazz skladbi. Rožice su gotovo desetljećem postojanja obogatile glazbeni život škole i grada Pazina.

„Tko se bavi glazbom zna kako je teško snimiti kvalitetan live album. Za to su potrebni kvalitetni i sigurni izvođači.  Stoga sam posebno ponosna što sam mogla s ovim mladim ljudima stvoriti zaista kvalitetan album i zabilježiti njihove talente, rad, mladost, druženje i ljubav prema glazbi.“ – Marica Ursić

Pjesme na CD-u:

1. Min bryllupfest
2. Izgriala e mesečinka
3. Vrbice, vrbo zelena
4. Dej mi Bože
5. Znak pobjede
6. Summertime
7. Brod u boci
8. Price Tag
9. Feeling Good / Crazy
10. Royals
11. Rožice

Ovogodišnji sastav Rožica: Matea Mendiković, Tina Turčinović, Tina Vugrinec, Sara Ursić, Mirta Krsnik, Martina Valenta, Maria Meden, Eni Kuhar, Katarina Žipovski, Zita Jurić, Nina Bon, Tea Miletić, Antea Hrelja, Ana Tomišić, Ema Gortan, Marko Mirosav, Marica Ursić.
Gitaristi: Petar Golob i Ivan Luch.

Rožice_2015_1

 

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.