Ruhci: Lovac si propucao ruku

2Teške ozljede od ranjavanja lovačkom puškom zadobio je 68-godišnjak s područja Pazina na šumskom dijelu ispod mjesta Ruhci kod Pazina u ponedjeljak oko 21.10 sati. Provedenim kriminalističkim istraživanjem pazinska policija je utvrdila da je počinio prekršaj iz Zakona o oružju, odnosno da je neodgovorno ili nepravilno postupao s oružjem.

Naime, muškarac si je u šumi prilikom spremanja puške M66 u vozilo propucao ruku. Zbog težina ozljeda je prebačen u pulsku Opću bolnicu, a potom na daljnje liječenje u riječku bolnicu. Protiv 68-godišnjaka se podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Radi izbjegavanja ovakvih i sličnih nesreća i zaštite sudionika u lovu policija apelira na pojačan oprez lovaca te pridržavanje pravila lovačkog ponašanja. Način ponašanja sudionika lova propisan je Zakonom o lovstvu i brojnim pravilnicima koji detaljnije razrađuju pravila kojih su se lovci dužni pridržavati. Tako je propisano da se lovačko oružje i naboji mogu upotrebljavati samo ako ne ugrožavaju sigurnost ljudi i imovine.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.