Ruhci se vratili s broncom u trojkama sa Svjetskog prvenstva u nogotenisu

nenad cvitan, marko rusac i renato cvitanU mađarskom gradu Harkanyu se od 12. do 16. prosinca održavalo 10. Svjetsko nogotenisko prvenstvo za seniore te 7. Svjetsko prvenstvo za žene i juniore s kojeg su se nogotenisači Ruhci Marko Rusac i Nenad Cvitan uz potporu selektora Renata Cvitana. Ruhci, inače malo selo na cesti Pazin – Tinjan sa 70-ak stanovnika, su još jednom pokazali da čine okosnicu reprezentacije i igraju značajnu ulogu u nacionalnoj selekciji.

Rusac i Cvitan su pokazali da  u stepenicu iznad svih reprezentacija koje su nastupile na Svjetskom Prvenstvu, osim dvije nedodirljive – Rumunjske i Mađarske. U polufinalu su tako izgubili od apsolutnih pobjednika u svim kategorijama – Rumunja, a u utakmici za treće mjesto su stradala njihovi istočni susjedi Moldavci s 2:0 s 11:9 i 11:8 u setovima. Uz Rusca i Cvitana nastupili su još Marko Senta i Ivan Plechinger iz Donjeg Miholjca, te Luka Fajfar iz zagrebačkog Dinama

Inače, hrvatski reprezentativci su osim ove osvojili i srebrnu medalju pojedinačno (Marko Senta), te brončanu u parovima, gdje su pobijedili Makedonce s 2:1 u setovima. U 11 godina, koliko se se nogotenis organizirano trenira u Hrvatskoj, to je definitivno najveći uspjeh bilo koje hrvatske reprezenatcije. – Moramo biti zadovoljni postignutim, iako se kvaliteta nogotenisa diže iz godine u godinu i nema više lakih suparnika. Još uvijek smo za koplje bolji od većine reprezentacija, a isto tako su bili i domaćini turnira i Rumunji od nas, prokomentirao je reprezentativni uspjeh selektor Renato Cvitan. Uz Hrvatsku i domaćina, nastupili su još Rusija, Mađarska, Švicarska , Sjeverni Cipar, Moldavija, Indija, Makedonija, Turska, Njemačka i Slovačka, javljaju iz Ruhci.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.