Ryanair obustavio letove za Istru

Ryanotovo senzacionalno je u Istri odjeknula vijest da nakon dvije godine pregovora, čvrstog ugovora na pet godina i subvencioniranje letova Ryanairovi zrakoplovi više ne dotiču pulsku zračnu luku. Pokušali smo saznati što se to tako drastično dogodilo da je došlo do prekida dugo najavljivane pogodnosti, ali akteri su još suzdržani u nadi da se možda nešto može i učiniti.

Točno godinu dana nakon što je prvi Ryanairov zrakoplov sletio u pulsku zračnu luku i najavio ugovorenu stalnu, cjelogodišnju liniju London Pula – London i Dublin – Pula – Dublin, letovi su 1. studenoga obustavljeni, a svi su izgledi da se neće ni nastavititi, odnosno da je najveći niskotarifni europski aviopriijevoznik jednostrano raskinuo petogodišnji ugovor o redovnom održavanju letova tijekom cijele godine. Prema riječima direktora pulske Zračne luke Brune Rogovića, u godinu dana prevezeno je 37.000 putnika sa stalnom tendencijom povećanja.

Istarski turistički djelatnici razveselili su se povratku davno izgubljenih turista koji su obično punili predsezonu i postsezonu, osobito Engleza. No letove su koristili i poslovni ljudi i drugi putnici, i to ne samo Istre nego i mnogo šire u oba pravca. Utoliko je neugodnije iznenadio prekid linije i dovođenje u pitanje njezina nastavka.

Ryanair je, čini se, iskoristio klauzulu iz ugovora po kojoj se on može jednostrano prekinuti ako se dogode nepredviđene okolnosti, pa navode da je uzrok prekida naglo povećanje cijene kerozina. Ipak, možda sve i nije gotovo iako je linija prekinuta, jer prema riječima dožupana Istarske županije Marina Brkarića pregovori još traju i sad se orijentiraju barem na turističku sezonu od 1. travnja do prvog studenoga. Saznajemo da se nastoje naći alternativna rješenja s drugim avioprijevoznicima.

Poslovni.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.