S 1,91 promila i bez vozačke pao s motora

MotorNakon pada s motora 20-godišnji motociklist s područja Pazina zaradio je niz optužnih prijedloga zbog počinjenih prometnih prekršaja. On je, naime, u petak oko 4.30 sati na županijskoj cesti kod Svetog Petra u Šumi uslijed neprilagođene brzine vožnje izgubio kontrolu nad upravljačem i pao na kolnik. Nije zadobio ozljede, ali je policija, koja je izašla na očevid, utvrdila da motociklom upravlja bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem 1,91 promila alkohola.

Policija je, inače, tijekom proteklog vikenda na cestama u Istri evidentirala 12 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, a četiri su zadobile lake ozljede. Najčešći uzrok nesreća bila je neprilagođena i nepropisna brzina vožnje, a tri sudionika prometnih nesreća bila su pod utjecajem alkohola.

Policija je u prekršaju ulovila ukupno 148 vozača od kojih su 44 vozila neprilagođenom brzinom, 20 ih je nepropisno pretjecalo, a 21 vozač bio je pod utjecajem alkohola. Zbog prometnih prekršaja iz prometa je isključena 24 vozača i 5 vozila.

ipress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.