“S klobasicom u Europu” ovog vikenda u Svetom Petru u Šumi

Četvrti po redu Međunarodni sajam ‘S klobasicom u Europu’ ovog će se vikenda, od petka 4. ožujka do nedjelje 6. ožujka, održati u Svetom Petru u Šumi. Manifestacija je zamišljena kao događaj koji promovira proizvodnju i prodaju tradicionalnih istarskih i hrvatskih kobasičarskih proizvoda. Susret proizvođača istarske klobasice i degustacijska izložba popraćen je bogatim programom s predavanjima, prezentacijama i koncertima.

U sklopu IV. Međunarodnog sajma “S klobasicom u EU”, koji se svečano otvara u subotu u 11 sati, istog će se dana s početkom u 15 sati održati i I. otvoreno prvenstvo Hrvatske u proizvodnji istarskih kobasica, najavljuju organizatori, dok će se u nedjelju održati III. tradicionalno svjetsko prvenstvo u punjenju klobasica na beku.

Moderator i voditelj natjecanja poznati je voditelj Davor Dretar Drele, uz stručni žiri sastavljen od najboljih majstora za proizvodnju istarskih kobasica, a nakon proglašenja pobjednika bit će izabrano prvih sedam ‘vitezova od kobasica’.

Tijekom sajma u velikom će grijanom šatoru na placu u petak nastupiti Mauro Staraj & La Banda, a u subotu Maja Šuput & Grupa Enjoy &Inzula Band.

I ovogodišnji se sajam odvija pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

ipress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.