S Tićna srušen hrvatski rekord star 19 godina

Proteklog su vikenda radioamaterske snage iz Radiokluba Pazin i Radiokluba Poreč, pojačane radioamaterima iz Siska, Daruvara, Zagreba, Nove Gorice i Kopra, sudjelovale u najzanimljivijem radioamaterskom natjecanju – CQWW SSB. Cilj postavljen prije natjecanja postignut je – rušenje 19 godina starog hrvatskog rekorda od strane Hrvatskog DX Kluba – kojih je početkom 90ih bio alfa i omega u europskim klupskim kategorijama.

Višemjesečne pripreme su se isplatile – nove antene, novi ljudi, puno rada i truda stiglo je na naplatu. 22.9 milijuna bodova zamjenjeno je sa 26.3 milijuna, što je više nego dovoljno da se rekord značajno poveća u odnosu na 1992. Test napravljen 2009. godine, kada je ostvareno 11.500 veza i 17 milijuna bodova poslužio je kao dobra baza i iskustvo, a sada, dvije godine kasnije, ostvareno je preko 14.000 radioveza u 48 sati.

Prema trenutnim saznanjima u generalnom bi plasmanu ovaj rezultat trebao značiti jedno od prva tri mjesta u Europi, te jedno od prvih pet mjesta u svijetu. Pazinski su radioamateri u ovoj 15 članoj ekipi sudjelovali sa sastavom Dominik Anđelini, Mirko Jurman, Emanuel Pilat, Patrik Hrvatin, Hrvoje Horvat i Marko Pernić. Tićan je još jednom pokazao sve svoje lokacijske prednosti, a slike sa ove zanimljive aktivnosti pogledajte ovdje.

rkp.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.