Sa 37.176 kuna Grad Pazin i općine Pazinštine obradovali DTI Pazin

Na 6. humanitarnom koncertu „Za zdrav život!“ pazinski gradonačelnik Renato Krulčić je u ime Grada Pazina i Općina Cerovlje, Gračišće, Lupoglav, Motovun, Karojba, Sv. Petar u Šumi i Tinjan uručio Gracijanu Turčinoviću predsjedniku DTI Pazin ček na iznos od 37.176 kuna čime je uspješno okončana dvogodišnja akcija prikupljanja sredstava za kupnju specijalnog kombi vozila kojim će se uvelike olakšati pokretljivost osoba s invaliditetom, ali i svih drugih potrebitih građana Pazinštine.

Pazinsko društvo tjelesnih invalida i ove je godine nizom manifestacija obilježilo Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Tijekom studenog održana je sedma po redu humanitarno-rekreativna biciklijada.

U petak, 2. prosinca upriličen je prigodni prijem za osobe s invaliditetom, suradnike i prijatelje DTI Pazin. Tom su prigodom promovirani novi edukativno-informativni materijali i radovi članova DTI Pazin nastali u sklopu projekta „Učim-stvaram-zdravo živim!“

Mnoštvo aktivnosti tijekom proteklih 12 mjeseci predstavljeno je u prvom broju godišnjeg glasnika Društva „Smiješak“ kojeg su uredili članovi DTI, Dario Brajković, kao glavni i David Ivić, kao tehnički urednik.

Predstavljena je i nova web stranica udruga na adresi www.dti-pazin.hr, informativni letak i godišnji kalendar.

U holu Spomen doma postavljena je izložba radova polaznika radionica (nakit, keramika, hortikultura) te radova djece iz Dječjeg vrtića „Olga Ban“ Pazin iz skupina „Zujalice“ i „Listići“ koja su sa svojim roditeljima i tetama izradili prigodne poklone za DTI Pazin.

Na večernjem koncertu u Velikoj dvorani Spomen doma brojnu su publiku zabavljali izvođači iz raznih krajeva Istre. Koncert je atraktivnom koreografijom otvorila plesna skupina „The Spirit“ pod vodstvom Vedrane Ružić.

Svoj su glazbeni talent predstavili mladi pjevači Mirta Krsnik, Dona Zović, Ijan Prelac, Lana Končarević, Angelica Zacchigna, Gianluca Draguzet i Josipa Jerković.

Sjajni istarski kantautor Bruno Krajcar zapjevao je sa svojim suradnicima i prijateljima, Gabrijelom Galant Jelenić, Mirtom Krsnik i Erikom Balijom.

„Iznad oblaka“ poveli su publiku Gabi i Marijan iz grupe „Nola“, a odličan nastup imao je i pazinski duo Ivanka & Marin.

Dašak ugođaja klapske pjesme donijeli su članovi klape „Boškarin“, a publiku je na noge digao neizostavni sudionik svih koncerata DTI Pazin, Erik Balija.

Koncert koji je završio zajedničkom pjesmom „Ne damo te pismo naša“ ležerno su vodili simpatični voditeljski par, Ester Fatur Grgurić i Dario Brajković, javljaju iz DTI Pazin.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.