Sajam pazinske knjige 2012

Grad Pazin i ove godine, 11. prosinca, u vremenu od 10.00 do 18.00 sati u holu Spomen doma u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Pazin i drugim pazinskim izdavačima priprema treći po redu Sajam pazinske knjige 2012. – izložbeno-prodajni sajam knjiga pazinskih izdavača i autora. Prilika je to da pazinski izdavači građanima Pazina i široj čitateljskoj publici predstave i ponude na prodaju, po promotivnim cijenama, novija, ali i starija izdanja svojih knjiga, najčešće skrivenih od pogleda, na policama spremišta.

Budući da je ova godina posvećena obilježavanju dviju značajnih godišnjica, 200-toj godišnjici rođenja istarskog narodnog prosvjetitelja, biskupa Jurja Dobrile i 100-toj godišnjici istarske himne „Krasna zemljo“ Matka Brajše Rašana, ovogodišnji sajam pazinskih izdavača i autora posvećujemo njihovim djelima. U prilog tome organiziramo čitav niz popratnih aktivnosti, od kojih valja spomenuti jednodnevnu prigodnu izložbu svih izdanja Dobrilinog molitvenika „Otče, budi volja tvoja“, koja će se realizirati u suradnji s franjevcima iz Franjevačkog samostana u Pazinu i izdavačkom kućom „Josip Turčinović“ iz Pazina te promociju kataloga izložbe i Disertacije o Jurju Dobrili u izdanju Državnog arhiva u Pazinu.

Osim ovih sadržaja, vezanih uz velikog biskupa narodnjaka, na sajmu će se održati radionice za djecu predškolskog i školskog uzrasta, a jedna od njih je o nedavno promoviranoj slikovnici „Bajka o potonulim zvonima“ u izdanju Gradske knjižnice Pazin, za koju su rezervirani jutarnji sati, dok će popodnevne sate ispuniti kratka predstavljanja novih izdanja knjiga u organizaciji samih izdavača. Program će upotpuniti i nastupi mladih glazbenika Osnovne glazbene škole.
Sajam nudi mogućnost i građanima Pazina koji u svojim zbirkama posjeduju zanimljive knjige koje žele ponuditi na prodaju, da to učine na štandu predviđenom za antikvarnu prodaju knjiga.

Ovim vas putem pozivamo da posjetite naš gradski, književni sajam i možda pronađete neke zanimljive knjige iz ponude. Knjiga je uvijek vrijedan dar, a razdoblje pred Božić vrijeme darivanja, što posjet sajmu čini idealnom prilikom za kupnju poklona dragim osobama.
Na sajmu očekujemo sudjelovanje sljedećih izdavača: Državnog arhiva u Pazinu, Katedre čakavskog sabora za povijest Istre Pazin, Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin, Gradske knjižnice Pazin, „Josip Turčinović“ d.o.o., Matice hrvatske – Ogranka Pazin, Muzeja Grada Pazina, Etnografskog muzeja Istre, Pučkog otvorenog učilišta Pazin, Dnevnog boravka Pazin sa ponudom svojih božićno-novogodišnjih čestitki te Grada Pazina.

Za dodatne informacije možete se obratiti na e-mail adresu [email protected] ili broj telefona 052 635-098 (radnim danom od 8-15 sati).

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.