Sajam pazinske knjige

veseli_prosinac_2010.jpgPremijerni Sajam pazinske knjige u subotu je privukao pozamašan broj pazinskih izdavača i autora, ali mali broj posjetitelja. Slabašan odaziv mogao se očekivati s obzirom na vremenske neprilike te na činjenicu da je bez veće medijske pompe organiziran prvi put.

No, to ne umanjuje važnost pionirskog pokušaja da se u Pazinu, koji je odnedavno postao član Međunarodne mreže gradova knjige, organizira knjižni sajam koji će promovirati Pazin kao grad knjige, prikazati pazinsku književnu produkciju na jednom mjestu, omogućiti prodaju domaćim nakladnicima te posjetiteljima kupnju zanimljivih naslova.

Izrazito velik broj edicija čiji su autori ili izdavači Pazinci smješten na jednom mjestu iznenadio je tako i bolje poznavatelje lokalnog književnog izdavaštva. Zanimljivo je da su pazinski nakladnici i autori u zadnjih deset godina objavili više od 120 knjiga, pa se tako na devet štandova postavljenih u holu Spomen doma po povoljnim cijenama (poneki primjerci i po pet kuna) moglo pronaći za svakoga ponešto: od zavičajne povijesti, dječjih knjiga, beletristike, poezije, zbornika, memoara, godišnjaka, stručne literature, fantastike…

Na vlastitim štandovima uskladištene primjerke, ali i nove knjige predstavili su Pučko otvoreno učilište, gradski ogranak Matice hrvatske, Josip Turčinović d.o.o., Državni arhiv u Pazinu, Muzej Grada Pazina, Etnografski muzej Istre, Turistička zajednica središnje Istre, Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile, a na zajedničkom preostali autori koji su knjige najčešće objavili u vlastitoj nakladi.

Nadamo se da će se odlična ideja o sajmu pazinskih knjiga dalje razvijati na korist domaćih autora, izdavača, ljubitelja knjige, kao i profiliranja Pazina kao grada knjige. Sajam je organizirao Grad Pazin u suradnji s gradskim Pučkim otvorenim učilištem.

glasistre.hr

5 komentara na “Sajam pazinske knjige”

 1. Jules napisao:

  Sva sreća da je pao snijeg jer bi netko mogao pomosliti da ovaj veličanstven i povjesni događaj za Pazin nikoga ne zanima

 2. skifeca napisao:

  To je vajka tako – isti oni koji njurgaju da se u Pazinu nič ne dešava, ne gredu na ono ča se ipak dešava.
  Ali jedan od glavnih uzroka je premala reklama za ovo. Prekasno i premalo se pričalo o temu po svim medijima, i većina nije ni znala da se to uopće dešava. Toliki gredu na Interliber i na Sajam knjige u Puli, a za ovo nisu znali. Ali tega su vjerojatno i organizatori svjesni.

  1. towanda napisao:

   Ne nisu svjesni, jer da jesu onda bi već odavno poradili na marketingu. Uvijek se dogodi da saznamo za nešto što se je dogodilo drugi dan kada ide osvrt u lokalnim medijima. Ne kužim spiku..

 3. SkrivimoSnijeg napisao:

  Da samo snijeg nije pado jučer, nego u petak, tako da suse ulice malo bolje očistile snijeg nebi prestavljao nikakav problem za posjetitelje, dakle jedina odgovornost za neposjećenost stoji na organizatoru (čitaj gradska uprava), koja em nije napravila kvalitetan marketing em nije riješila problem snijega

  1. Filozofirajmo napisao:

   Kad se već toliko pravimo pametni, moremo reć i da su za čišćenje ulica zaduženi Usluga i Cesta-ri… a ne vlasnici kafića, trgovina, supermarketa ili organizatori evenata i slično.
   Tako su vjerojatno i Invalidi krivi za odgodu koncerta, mmmda.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.