Samo u jednom danu 112 nazvalo 596 građana

Dan jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 obilježava se sutra. Odlukom Vijeća Europske unije uveden je u zemljama članicama 1991., a u Hrvatskoj početkom 2005. godine. No, i dalje su u funkciji nacionalni brojevi žurnih službi (policije 192, vatrogasaca 193 i hitne medicinske pomoći 194).

Broj 112 dostupan je uvijek. U slučaju preopterećenosti, poziv se preusmjerava na najbliži centar 112. Od 20 županijskih centara 112 u Hrvatskoj onaj za Istarsku županiju je u Pazinu i s odjelom za preventivne, planske i inspekcijske poslove čini Područni ured Državne uprave za zaštitu i spašavanje s 15 zaposlenih. U Centru 112 radi se 24 sata dnevno svaki dan u godini, a u smjeni od po 12 sati su po dva djelatnika, koji osiguravaju komunikacijsku koordinaciju svih dijelova sustava zaštite i spašavanja u Istri – od hitnih i spasilačkih službi do upravnih tijela u gradovima, općinama i Županiji –

te su u kontaktu sa zimskom službom, veterinarima i komunalnim te drugim službama ovisno o potrebama.

Njima stižu informacije o raznim događajima i zahtjevima za pomoć koje u najkraćem roku prosljeđuju službama od kojih se traži intervencija. Lani su zaprimili 119.425 poziva, što je 28 posto više no u 2010., ili u prosjeku 327 poziva dnevno, dok ih je 2006. bilo oko 47 tisuća. Zbog turizma u ljetnim mjesecima broj poziva je za oko 70 posto veći nego u zimskim pa je lani bilo 518 poziva na stranim jezicima. Najčešći su bili pozivi na engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku. Na razini Hrvatske postoje prevoditelji za sedam jezika i u slučaju potrebe automatski se uspostavlja konferencijska veza tako da se svakoga može razumjeti i pomoći mu.

Oko polovice poziva odnosi se na situacije u kojima trebaju intervenirati razne službe, 1,6 posto su zlonamjerni pozivi, dok se ostalo odnosi na razne savjete koje građani traže. Obrađena su 11.874 događaja koja su zahtijevala i intervenciju jedne ili više službi ovisno o složenosti događaja. U čak 56 posto slučajeva tražila se hitna medicinska pomoć. Složenih događaja gdje treba angažirati više raznih službi bilo je 16 posto. Neki među njima bili su redovna obrana od poplava za rijeke Mirnu i Rašu u ožujku, požar na sto hektara na tromeđi Barbana, Svetvinčenta i Žminja u kolovozu, dok je u listopadu Istru zahvatilo olujno nevrijeme.

Centar 112 prikuplja i obrađuje meteorološke, hidrološke, seizmološke, radiološke, epidemiološke i druge podatke koji mogu za posljedicu imati ugrožavanje stanovništva i materijalnih dobara. Također upravlja sirenama za javno uzbunjivanje, i to u cijeloj Istri, a provjera sustava obavlja se svake prve subote u mjesecu.

Dok je Istrom puhala olujna bura od 7. veljače u 16 sati do 8. veljače u 6 sati u Centar 112 stiglo je 596 poziva građana. Radilo se uglavnom o pozivima zbog nestanka električne energije.

– Izuzetno sam zadovoljan. Prepoznatljivi smo. Imamo jako dobre kontakte i s centrima u Kopru i Postojni. Imamo kvalitetne uvjete rada. Priželjkujem još bolju i suvremeniju opremu, a svjestan sam da je u stalnoj edukaciji novac ograničavajući faktor, veli Renato Kalac, pročelnik pazinskog područnog ureda Državne uprave zaštite i spašavanja.

Glas Istre, 10. veljače 2012.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.