Sanader: “Rupel je prevršio svaku mjeru”

Rupel‘Hrvatska nije prekinula diplomatske odnose sa Slovenijom, nego je to pokušao Rupel. Apeliram da se ponaša sukladno proklamiranoj politici Slovenije’, izjavio je premijer Sanader.

Predsjednik Vlade Ivo Sanader ocijenio je da je slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel prešao mjeru koja je uobičajena u diplomatskim odnosima dviju zemalja kada je na sjednici Vanjskopolitičkog odbora Europskog parlamenta u kontekstu rasprave o hrvatskom ZERP-u izjavio da je Hrvatska posljednjih mjeseci praktički prekinula diplomatske odnose sa Slovenijom i da već pet, šest mjeseci nema kontakata na razini ministara vanjskih poslova.

“Hrvatska nije prekinula diplomatske odnose sa Slovenijom, a ako je netko to pokušao onda je to Rupel”, rekao je Sanader i dodao da je glavni hrvatski pregovarač s Europskom unijom Vladimir Drobnjak još jesenas tražio sastanak u slovenskom Ministarstvu vanjskih poslova, ali da još nije dobio termin.

“Za usporedbu”, rekao je Sanader, “od Francuske koja (nakon Slovenije) 1. srpnja preuzima predsjedavanje Unijom, dobio je termin još u prosincu”.

“Apeliram na Rupela da se ponaša sukladno proklamiranoj politici Slovenije i Hrvatske, koje su susjedne i prijateljske zemlje koje, istina, imaju otvorenih pitanja i nastoje ih riješiti u europskom duhu”, rekao je Sanader nakon današnjeg obilježavanja početka gradnje novih proizvodnih objekata Tvornice željezničkih vagona Gredelj.

Zaključio je da je Rupelov način čudan i smiješan te da se i sam nasmijao njegovom istupu, ali ne od srca.

Pozvao je Rupela da ne govori takve stvari te da se što prije sastane s hrvatskim ministrom vanjskih poslova Gordanom Jandrokovićem.

Net.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.