Šanpiero pokreće peticiju protiv izgradnje Kaštijunskog čudovišta

KaštijunUdruga Šanpiero iz Medulina će, nakon objavljivanja ovih fotografija u svim medijima, započeti s potpisivanjem peticije na području cijele Općine Medulin, s ciljem sprječavanja realizacije projekta izgradnje Županijskog centra za gospodarenje otpadom “Kaštijun”, u cilju očuvanja svih segmenata ljudskog življenja na tim prostorima piše Barkun. Cilj nam je spriječiti izgradnju “Kaštijunskog čudovišta” u koje bi se dovozio odpad iz čitave Istre, a koji se nalazi na samo kilometar od mnogobrojnih naselja i mora te najljepšeg dijela istarske obale, koje bi se nepovratno devastiralo i uništilo!, navodi se u priopćenju udruge.

U prilogu je simulacija veličine i lokacije centra za gospodarenje otpadom Kaštijun, Pula. Svaka kockica u žutom polju predstvalja veličinu od približno 5000m2 ili veličinu nogometnog igrališta. Ukupno ima 350.000m2 zemljišta koje se planira pretvoriti u odlagalište i preradu otpada, područje veličine više od 70 nogometnih igrališta !!

Podsjećamo, upravo je u tijeku javni uvid u projekt planiranog Centra za gospodarenje otpadom a proteklih dana održane su i javne rasprave u Puli i Medulinu kojima se odazvalo malo građana.

Barkun.hr

2 komentara na “Šanpiero pokreće peticiju protiv izgradnje Kaštijunskog čudovišta”

  1. admin napisao:

    nova mogućnost kod članaka – kliknite na sliku za uvećanje!

  2. Anonimno napisao:

    dobra fora

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.