Sarajevska HIT predstava ‘‘Dame biraju’’ u Poreču, Pazinu i Umagu

Predstava ‘Dame biraju’ u režiji Admira Glamočaka i produkciji Altteatra opet je na kratkoj turneji po Istri. Prva predstava je u utorak (19. travnja u 20 sati) gdje će je ponovno moći pogledati gledatelji u Poreču, a slijede izvedbe u Spomen domu Pazin (20. travnja u 20 sati) i u Umagu (POU Ante Babić, 21. travnja u 20 sati).

Riječ je o beskrajno duhovitoj, zabavnoj i smiješnoj, nepredvidljivoj i napetoj predstavi u kojoj ima mnogo muških razgovora, strahova i ljubavi, a oduševljenje prepune publike u Puli i Poreču (karte razgrabljene u dva dana) su i dokaz tome. Pored neprestano napete situacije koju nam predstava donosi i smijeha do suza, poseban začin daju plesne točke, koje u publiku dovode pretežno žene, iako je predstava idealna za oba spola.

Uloge u predstavi ostvaruju Amila Terzimehić, Davor Sabo, Adnan Goro, Sanjin Arnautović, Emir Fejzić, Enes Salković i Damir Kustura. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Lejla Hodžić, a asistentica režije bila je Amra Mehić.

Na Festivalu komedije ‘Gola mesečina’ u Skoplju ova predstava osvojila je dvije nagrade: Nagradu ‘Grand prix’ – za najbolju predstavu Festivala, i nagradu za najbolju režiju predstave koju potpisuje poznati redatelj, glumac i profesor Admir Glamočak. Također, predstava je osvojila dvije nagrade i na Festivalu mladog glumca ‘Zaplet 07′ u Banja Luci: Nagradu za glumca večeri, koju je publika dodijelila Emiru Fejziću, dok je nagrada za najboljeg glumca Festivala, po mišljenju žirija, otišla u ruke Enesa Salkovića. Ansambl predstave osvojio je nagradu “Srebrni zub” na nedavno održanom Festivalu smijeha i komedije u Poreču.

Ulaznice možete nabaviti u POU Poreč, Spomen Domu Pazin i u POU Ante Babić u Umagu, požurite da ne bude kasno. Nakon Istre predstava nastavlja igrati u Opatiji, Karlovcu i Sisku.

regionalexpress.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.