Sašo Horvat najbrži na treninzima 29. Buzetskih dana, Nikola Dobrila također odličan

saso-horvat.jpgObilna kiša koja je tijekom cijeloga prijepodneva padala u sjevernoj Istri odgodila je start današnjih treninga 29. Međunarodne brdske auto utrke „Buzetski dani“, koja se boduje i za Europsko prvenstvo. Bujice na stazi te odroni zemlje na nekoliko mjesta zadavale su organizatorima poprilično problema u pripremi natjecanja. Vremenske prilike su u popodnevnim satima bile nešto bolje pa je prvi trening započeo u 13 umjesto u predviđenih 10 sati. Napomenimo kako je u 28 sati u Buzetu palo čak 117 litara kiše, a najgore je bilo oko 11,30 sati.

Iako je verifkaciju prošlo 153 vozača iz 12 europskih zemalja trening je odradilo 133 automobilista. Naime, svi vozači formula odlučili su ne nastupiti na treningu zbog velike količine oborina na stazi.

Po skliskom asfaltu izvanredan rezultat ostvario je slovenski vozač Sašo Horvat s Mitsubishi lancerom EVO IX. On je na oba treninga imao najbolje vrijeme, dok je drugo najbolje vrijeme, također tijekom oba dva treninga imao Riječanin Siniša Krainc. Slijedi ga Slovenac Aleš Prek, trenutačno petoplasirani vozač prvenstva Europe kategorije I. Stazom od Mosta do Peničići odlično su vozili i Nikola Dobrila iz Pazina, Nijemac Roland Wanek i Buzećanin Valter Nežić.

Kiša je danas nanijela mnoge probleme organizatoru, no zato su vozači bili pažljivi pa nije bilo većih izlijetanja. Od 133 vozača samo je njih šest završilo nastup prije ciljne linije, ali samo zbog tehničkih kvarova. Najgore iskustvo doživio je Alfio Štoković iz Buja kojemu je motor planuo petstotinjak metara prije ciljne linije.

iPazin.net

© iPazin.net portal 2001. - 2024.