Sastanak gradonačelnika s predstavnicima HŽ-a na temu novog voznog reda

20. ožujka 2017. godine, održan je sastanak gradonačelnika Renata Krulčića s predstavnicima HŽ Putničkog prijevoza kojem su prisustvovali Željko Tulić, voditelj Regionalne jedinice Jadran – Podregija Rijeka, Silvano Otočan, glavni povjerenik Sindikata Željezničara Hrvatske – Podružnica Pula, Mauricio Zović, voditelj Prometnog centra Pula i Saša Rubanov, predsjednik radničkog vijeća za Regionalnu jedinicu Jadran – Podregija Rijeka.

U uvodnom izlaganju Željko Tulić je istaknuo kako u ovoj godini HŽ Putnički prijevoz raspolaže s 90 milijuna kuna sredstava manje nego u protekloj godini što će se nužno odraziti na broj linija koje prometuju našim željeznicama iako još nije definirano koje bi linije eventualno bile ukinute ili skraćene.

Gradonačelnik Krulčić založio se za opstanak svih postojećih linija koje željeznički povezuju Pazin prije svega s Pulom i Zagrebom, ali predstavljaju i važnu komponentu prijevoza učenika u pazinske škole, odnosno učenika s područja Pazinštine u škole u Puli. Gradonačelnik je istaknuo kako smatra da se daljnjom racionalizacijom neće postići bitne uštede već će doći do postepenog gašenja željezničkog putničkog prometa na području Istre, a da put ka oporavku leži u investicijama i osuvremenjivanju željezničke infrastrukture i vlakova čija je kvaliteta u ovom trenutku na niskoj razini.

Predstavnici HŽ Putničkog prijevoza naveli su kako će nastojati da se racionalizacije poslovanja što manje osjete na broju linija koje prolaze kroz Pazin te da će se pritom voditi računa o potrebama redovitih linija za učenike koji se školuju u obrazovnim ustanovama koje djeluju u Pazinu i Puli.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.