Sastanak Rockwoola, Istarske županije i Općine Pićan na visokoj razini

RockwoolNa zahtjev tvrtke Rockwool Adriatic d.o.o., župan Ivan Jakovčić zajedno s članovima Poglavarstva Tuliom Demetlikom, Vedranom Grubišićem i Darkom Lorencinom te načelnikom Općine Pićan Ivanom Frankovićem, susreli su se s predstavnicima tvrtke u Pazinu, u zgradi Istarske županije, izvješćuju iz županijske Službe za odnose s javnošću prenosi Barkun.

Tom prigodom Župan je upoznao predstavnike Rockwoola s nezadovoljstvom mještana, lokalne zajednice i Istarske županije sa stanjem u Potpićnu, te je u skladu sa zaključcima koje je donijelo Poglavarstvo Istarske županije iznio viđenje problematike i obrazložio predstavnicima Rockwoola stavove na kojima će Županija ustrajati.

Predstavnici Rockwoola izrazili su želju i spremnost za bitnom promjenom trenutnog stanja, što potkrjepljuju sastavom svoje delegacije koju je predvodio potpredsjednik Grupacije iz Danske Jakob Sørensen, direktor za zdravlje, sigurnost i ekologiju Ole Kamstrup, direktor za Zapadnu i Jugozapadnu Europu Patrice Azaïs i direktor tvornice u Italiji Marco Boi. Oni su predstavnike Županije i Općine Pićan izvijestili o dosad poduzetom po pitanju smanjenja negativnog utjecaja na okruženje i najavili konkretna ulaganja kojima bi trebali omogućiti normalan rad tvornice, stoji u priopćenju iz Županije.

Inače, Rockwool bi, nakon kolektivnog godišnjeg odmora radnika tijekom kojeg se, tvrde, uklanjaju nedostaci navedeni u nalazima inspekcija, s probnim radom trebao nastaviti poslije 7. siječnja.

Barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.