Sastanak Savjeta mladih za kraj godine

28.12.2017. je u prostorijama Male vijećnice zgrade gradske uprave održan posljednji ovogodišnji radni sastanak Savjeta mladih Grada Pazina s brojnim temama, kojime je napravljen svojevrsni rezime učinjenog ove godine s planovima za 2018. godinu.

Valentina Rabar, predsjednica te Iva Luk, potpredsjednica Savjeta izvjestile su članove kako su prisustvovali Nacionalnoj konferenciji Savjeta mladih u Samoboru 1-2. prosinca 2017. godine. Ondje je među nekoliko ostalih jedinica loklane samouprave Grad Pazin bio pozvan kao primjer dobre prakse za uređenje poslovnika Gradskog vijeća i uključivanje u rad. Za primjer je navedeno sukreiranje Pravilnika o stipendiranju učenika i studenata, a Anton Finderle, viši stručni suradnik za odgoj i obrazovanje članovima Savjeta je predočio i evaluaciju rezultata koje je tako izmijenjeni pravilnik polučio. Najviše je izmjena vezano za olakšavanje procedura prijava, dodatno bodovanje deficitarnog kadra, povećanje bodova za socijalne uvjete te uvođenje civilnog aktivizma kao kriterija za bodovanje.
Tamara Damijanić i Neva Ljuština iz Društva “Naša djeca” Pazin iznijele su inforamcije o sudjelovanju mladih iz Pazina na dva Erasmus Plus projekta koja su se održala u Sloveniji i Latviji. Ljuština je istakla kako je ista prezentacija i u Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile i izazvala veliki interes. Luk je upoznala prisutne o iskazivanju interesa pazinske Osnovne škole Vladimira NazoraPazin u projekt uvođenja građanskog odgoja i obrazovanja   sukladno pozivu Istarske županije,  kao izvannastavnog predmeta.
Finderle je dao informaciju o provedenoj izradi Regionalnog programa djelovanja za mlade, za koju je otvoreno javno savjetovanje do  27. siječnja 2018. godine, a njegovo planira se donošenje u 2018. godini. Za kraj, upoznao je prisutne o očekivanoj objavi natječaja za financiranje udruga u siječnju 2018. godine.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.