Sastanak Savjeta mladih s Gradonačelnikom i predsjednikom Gradskog vijeća

Dana 10. prosinca 2018. godine u maloj vijećnici pazinske gradske uprave sastali su se članovi Savjeta mladih Grada Pazina s čelnim ljudima Grada Pazina – gradonačelnikom Renatom Krulčićem, predsjednikom Gradskog vijeća Davorom Slokovićem i suradnicima. Ispred Savjeta mladih Grada Pazina sastanku su prisustvovali: Valentina Rabar, Iva Luk, Lucija Jedrejčić i Željka Nefat te Neva Ljuština kao predstavnica Centra za mlade Alarm Pazin.

Predsjednica Savjeta Valentina Rabar predstavila je aktivnosti Centra za mlade Alarm Pazin, kroz čiji su rad u 2018. godini bili aktivni članovi Gradskog savjeta mladih. Neke od aktivnosti koje su izdvojili su redovito prijavljivanje na različite natječaje, kao što su Erasmus+, natječaj Ministarstva demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, natječaj Turističke zajednice središnje Istre i sl. Osim prijava projekata članovi Savjeta mladih su kroz rad Centra za mlade Alarm bili aktivni i u provođenju nekih aktivnosti, od kojih se izdvajaju Eko pohod Marš na učku 2018., koncert Pazin gori – vol. 3, Vaterpolo turnir „Zarečki krov“ te sudjelovanje na Erasmus + razmjenama.

Lucija Jedrejčić i Željka Nefat upoznale su prisutne sa edukacijama na kojima su ovoj godini sudjelovale, a neke koje su izdvojile su edukacija o načinima financiranja udruga, koja se održala u Pazinu u studenom 2018. godine, seminar „Strukturiranim dijalogom do promjene u lokalnoj zajednici“ u Viškovu u organizaciji Mreže mladih Hrvatske, Udruge općina i Udruge gradova.

Tamara Damijanić, viša stručna suradnica za projekte, prenijela je bitne zaključke s prisustvovanja dvodnevnoj konferenciji „Dani strukturiranog dijaloga“ u Zagrebu u organizaciji Mreže mladih Hrvatske.

Željka Nefat prenijela je glavne zaključke s Nacionalne konferencije savjeta mladih Republike Hrvatske, koja se održala u Puli protekli vikend.

Rabar je prisutne upoznala da će se na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća 20.prosinca 2018. godine donijeti Odluka o objavi Javnog poziva za isticanje kandidature za izbor članova Savjeta mladih Grada Pazina, a planira se objaviti u siječnju 2019. godine u trajanju od 15 dana. Nakon provedbe Javnog poziva, u ožujku se planira održati konstituirajuću sjednicu Savjeta mladih. Nadalje, sve prisutne je izvijestila da su članice Savjeta mladih Željka Nefat i Karla Pilat od listopada 2018. članice i Savjeta mladih Istarske županije.

Iva Luk prenijela je informacije o aktivnostima koje se provode u sklopu izvannastavnih aktivnosti Građanski odgoj u OŠ Vladimira Nazora Pazin.

Predsjednik Gradskog vijeća Davor Sloković je pozvao članove Savjeta na sudjelovanje na sjednicama Gradskog vijeća te je napomenuo kako je važno da Savjet mladih bude još više uključen u donošenje odluka.

Gradonačelnik Renato Krulčić je izrazio zadovoljstvo radom ovog saziva Savjeta te je poručio koliko je važno da se Savjet mladih uključi u rad tijela Grada Pazina, kao što su Gradsko vijeće i prošireni Kolegij gradonačelnika kako bi se u proces donošenja odluka, a pogotovo onih koje se tiču mladih, čulo i mišljenje mladih.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.