Savjet mladih u subotu za Dan županije organizira okrugli stol, navečer koncert u boćalištu

idioti.jpgI županijski Savjet mladih će, prvi put, dati doprinos obilježavanju Dana županije – 25. rujna. Na taj dan u pazinskom Spomen domu u 10 sati organizirat će se okruglim stol na temu “Volonterizam i aktivizam mladih”, a navečer će biti koncert u boćalištu na kojem će nastupadi KUD Idijoti, Belfast food, Nola, Šajeta i ostali.
U županijskom proračunu za Savjet mladih planirano je 50 tisuća kuna za tiskanje publikacija i brošura, donacije inicijativama koje se tiču mladih, obilježavanje Medunarodne godine mladih koju je Generalna skupština UN-a proglasila krajem 2009. na temu “Dijalog
i medusobno razumijevanje”, a traje od 12. kolovoza ove do 11. kolovoza iduće godine, te za izradu Lokalnog programa za mlade i druge aktivnosti.

Luka Peruško, koji je od ožujka predsjednik Savjeta mladih, koji ima 11 članova iz cijele Istre, veli da im je uloga savjetodavna, ali da mogu prijedlozima aktivno sudjelovati u kreiranju politike prema mladima. Na javni poziv za članove savjeta došlo je 13 prijedloga iz udruga mladih, onih koje se bave mladima ili učeničkih vijeća.

– Većina članova dolazi iz nestranačkih organizacija. Zastupamo interese mladih, a ne bilo koje stranačke interese, tvrdi Peruško. Na to što su od 11 članova tri predložile političke stranke (SDP, IDS i HNS) te što je IDS-ovka jedna od tri potpredsjednika Savjeta Peruško kaže da ništa nije imuno od politike.

– Mi smo svi mladi i imamo zajedničke probleme neovisno o tome je li netko u nekoj političkoj stranci ili ne, tvrdi Peruško. Na Lokalnom programu za mlade radi se od 2007. (tada je donesen Zakon o savjetima mladih i osnovan prvi saziv županijskog Savjeta mladih) i još nije gotov. Očekuje se da će program biti završen početkom 2011. godine.

Glas Istre

2 komentara na “Savjet mladih u subotu za Dan županije organizira okrugli stol, navečer koncert u boćalištu”

  1. abc napisao:

    Sve govori poruka “mi smo ovdje samo zbog para” za organizatore, odličan izbor urednika (ce)

  2. gargamel napisao:

    slažem se , hahahahaha

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.