Šćike snimaju prvi spot

scike.jpgKršanska etno-skupina Šćike uprava je snimila singl “Draga nam je zemlja”, za koji će ovih dana snimiti i spot, za koji je angažirana tvrtka Virus Art Core, redatelj Mladen Medić i snimatelj Dragan Turina. Ovo nije prvo predstavljanje Šćika – sredinom prošle godine snimili su prvi singl, pjesmu “Na gori je bura”.

Ovaj sastav, poznat i pod imenom The Wedges, osnovan je 2007., a inicijatori su mladi glazbenici, članovi KUD-a Zlatela iz Kršana. S obzirom na to da je riječ o glazbenicima koji se bave tradicijskom glazbom, kroz Šćike su željeli transformirati stare istarske pjesme i odjenuti ih u suvremeno ruho, te ih na taj način sačuvati od zaborava. U počecima su svoj izričaj bazirali prvenstveno na mihu, sopelama i sličnim instrumentima, no danas njihov standardni postav čine i električne gitare i bas, no i dalje primarno koriste istarski melos u svojim skladbama.

Osim drugog singla i spota, Šćike intenzivno rade i na snimanju svog debitantskog albuma – točnije, kreću u studio, a kažu da materijala ima za čak dva albuma.

– Cilj nam je nastupati na internacionalnim etno-festivalima, ali i domaćim glazbenim manifestacijama. Publika su sve dobne skupine jer Šćike tradicijsku glazbu predstavljaju na jedan suvremeniji način, prihvatljiviji današnjim naraštajima koji žele čuti nešto drugačije i egzotičnije, kaže Zoran Karlić, glavni vokal benda.

Uz Karlića, koji, osim što pjeva, u Šćikama svira i mih, malu sopelu, volarice, klarinet, mišnjice i blok flautu, grupu čine još Dorijan Floričić (prateći vokal, harmonika, udaraljke, djembe i šuškalica), Armin Poldrugovac (bajs, bas gitara i prateći vokal), Masimo Fornažar (dijatonska harmonika), Ratko Barać (prateći vokal, akustična i električna gitara), Suzana Matušan (violina) i Moreno Marušić (bubnjevi).

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.