“Sedam dana stvaranja” od nedjelje u Pazinu

7dsDvanaesto izdanje međunarodnog multimedijalnog festivala Sedam dana stvaranja započinje sutra i potrajat će sve do subote 15. kolovoza. Sadržaj ovogodišnjeg festivala u znaku je lani otvorene petogodišnje teme “Apoteoza prostora mišljenja”, a programske aktivnosti odvijaju se na dvije razine: kroz sedam dnevnih radionica s pedesetak polaznika, te s bogatim nizom večernjih programa otvorenih za javnost na raznim lokacijama u gradu. Festival zajedno organiziraju udruge Veliki Mali Čovjek iz Pazina i MIG iz Pule.

Tijekom dana svih sedam dana festivala polaznici će sudjelovati u radionici crtanja istarskog pejzaža koju vodi Valter Černeka; zatim u radionici za kustose pod vodstvom Ivane Meštrov; radionici filmskog eksperimenta koju vode Lovro Čepelak i Zorko Sirotić iz Kinokluba Zagreb; radionici neverbalnog teatra i žongliranja koju vode Andrea Rašpolić, Aleksandar Đikić i Ana Fazekaš a tijekom koje će se raditi na uprizorenju priče o Frankensteinovu čudovištu; glazbenu radionicu vodit će Trevor Brown, dok će Neva Lukić i Josipa Bubaš voditi književnu i radionicu pokreta koja će se baviti odnosom između teksta, tijela i ambijenta.

Fotografsku će pak radionicu, o tradicionalnim tehnikama fotografiranja i razvijanja filmova, voditi Sven Stilinović. Večernji programi svakodnevno će se odvijati u pazinskom Kaštelu te u festivalskom klubu Bunker.

U nedjelju 9. kolovoza uz svečano otvorenje festivala najprije će u galeriji Društva likovnih stvaratelja biti otvorena izložba Andreja Zbašnika “Retrospektiva materijaliziranih vizija, a od 22 sata će se u Kaštelu održavati redom gastro-performans Darka Brajkovića “Kripto mytilus gastronomija”, akustični jazz koncert Atom Quarteta iz Barcelone, te glazbeni performans “Dispoise goes Blonde – The beginning”.

U ponedjeljak 10. kolovoza u 21.30 u Kaštelu Eugen Borkovsky muldimedijalno predstavlja 50. obljetnicu Grožnjana kao grada umjetnika, slijedi neoklasični koncert odnosno glazbeni performans Ensamble Driva, te nastavak glazbenog performansa “Dispoise goes Blonde-Live-Soul dancing”.

U utorak 11. kolovoza večernji program započinje u 21 sat projekcijom novog filmskog uratka pazinske skupine Finalmente prodakšn, kratkog filma “Potok”; zatim Nikola Biliškov predstavlja zbornik o Ivanu Supeku, večer se nastavlja koncertom sastava Tribal veda iz Pariza, te završava glazbenim performansom obitelji Farkaš. U srijedu 12. kolovoza prvo će u Bunkeru Emil Jurcan u 20 sati održati predavanje o “istarskoj kući”, zatim se u Kaštelu od 22 sata prikazuju filmovi iz produkcije Kinokluba Zagreb, pa slijedi glazbeni preformans “Henry”.

U četvrtak 13. kolovoza večernja događanja započinju u 20 sati na Trgu slobode gdje će Pino J. Ivančić i Šandor Slacki izvesti performans “Hrbabyboom”, slijedi u 21 sat u Kaštelu glazbeni performans Noela Šurana “Dalmaistra”, pola sata kasnije Suzana Marjanić predstavlja svoju
knjigu “Kronotop hrvatskoga performansa: od Travelera do danas”, a večer završava audio-vizualno-tekstualnim performansom “Struktura zaborava”.

U petak 14. kolovoza se od 20 sati u Kaštelu prikazuje selekcija eksperimentalnih i dokumentarnih filmova, nakon čega slijedi koncert iznenađenja. Završnog dana festivala, u subotu 15. kolovoza, pod nazivom “Upravo stvoreno”, u Kaštelu će se od 20 sati predstaviti rezultati rada festivalskih radionica, i to izložbama, performansima, predstavama i koncertima.

4 komentara na ““Sedam dana stvaranja” od nedjelje u Pazinu”

 1. pliz napisao:

  baš mi je super kako se iz proračuna troše pare za ovakve festivale. Grupica ljudi koja radi festival samo za sebe, pa ako im barem još jedan član obitelji dođe, eto ti publike.

  1. komunista napisao:

   Pametno si reka ma niš drugo nego sramota za organizatore i grad

   1. Anonimno napisao:

    I to je to…. grem u komuniste…

 2. Inspirit napisao:

  Inspirit sa vama

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.