Sedam dana stvaranja u znaku filma i glazbe

2Deseti festival Sedam dana stvaranja zahuktao se nizom raznolikih večernjih programa u pazinskom Kaštelu. Utorak je tako “otvoren” predavanjem PR stručnjaka Drage Perića na temu “Zašto priopćavamo”. Zbog ograničenog vremena izostala sadržajnija rasprava o odnosima između izvora informacija, PR službi i novinara.

Noel Šuran se iste večeri predstavio festivalskoj publici svojim zanimljivim etnomuzikološkim eksperimentom. On ga je sam nazvao “Audiografije – igrajmo se tradicijskom glazbom”, a riječ je zapravo o ispitivanju granica ne samo tradicijske glazbe već glazbe uopće.

U nastavku večeri trećeg festivalskog dana prikazana su dva kratka filma istarskih autora: novi eksperimentalni film Elvisa Lenića “Ethan” te dokumentarac Ide Skoko “ŠuraNoveOvce”.

Na kraju večeri vokalna skupina Brajde iz Poreča predstavila je svoj multimedijalni projekt “Kartulina”, a zatim je uslijedio glazbeni performans s tradicionalnom glazbom iz Venecije.

Dinamično je bilo i u srijedu, kada je na početku večeri prezentacijom naslovljenom “Može li biti drugačije? Kako to vide djeca?” predstavljen istraživački projekt udruge Babin Pas iz Rovinjskog Sela te Centra za istraživanje djetinjstva pri Učiteljskom fakultetu u Rijeci ostvaren u suradnji s dječjim vrtićima iz Rovinjskog Sela, Novigrada, Poreča i Umaga.

Programom kratkih igranih i eksperimentalnih filmova u nastavku večeri predstavljeno je stvaralaštvo Kino kluba Zagreb. Publika je posebno toplo podržala filmove “Odnos” Marija Papića, te “Najmanji” Tomislava Šobana.

Veliko finale četvrtog festivalskog dana bio je izvrstan koncert etno-skupine Radicanto iz Barija, iz talijanske regije Puglia. U jednoj izvedbi talijanskim se glazbenicima pridružio i Goran Farkaš iz pazinske grupe Veja, na gajdama.

U četvrtak je u fokusu večernjeg programa festivala književnost i video-stvaralaštvo, a program u petak počinje predavanjem o “klasterima kreativnih industrija”, nastavlja se “Zvučnom instalacijom” Saše Farkaša, eksperimentalnom kazališnom predstavom koja tematizira “ženske geste”, i završava koncertom grupe Veja. Deseti festival Sedam dana stvaranja završava u subotu kada će od 20 sati u Kaštelu biti predstavljeni rezultati i radovi sedam festivalskih kreativnih radionica i umjetničkih kolonija.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.