Sedmi susret kazališnih amaterskih grupa Istre

foto: Glasistre.hrČak tri Skagića – nagrada za izvrsnost po pojedinim kategorijama kazališnog nastupa, osvojila je dramska skupina »Sedam od sedam« lupoglavske područne škole pri OŠ Vladimira Nazora Pazin za predstavu »Kruhostroj« na 7. susretu kazališnih amaterskih grupa Istre održanom jučer u Spomen domu.

Prvi Skagić dodijeljen je Valentinu Kuhariću za najbolju mušku ulogu, drugi voditeljici grupe Branki Andrić-Ružić za režiju predstave, a treći, najvažniji, za najbolju predstavu u cjelini – čitavoj lupoglavskoj skupini »Sedam od sedam«.

Skagić za najbolju žensku ulogu dobila je Laura Višnjić, koja je nastupila u predstavi »Moda di Bregana« dramske radionice »Era« projekta Zdravi grad Labin, a ista je dramska radionica dobila nagradu za dojmljivu i uigranu izvedbu vlastitog teksta. Najbolju scenografiju izradila je Davorka Vadanjel za potpićansku predstavu »Sve mlađa mama« dramske grupe OŠ Vladimira Nazora. Ista je predstava nagrađena za najangažiraniji pristup kazališnoj temi te za najbolji plakat. Dramska grupa »Pinjol« iz karojske područne škole pri pazinskoj OŠ Vladimira Nazora osvojila je Skagića za vizualni identitet u predstavi »Palčica«, dok je školska dramska grupa »Ogledalce« iz Tinjana nagrađena za upotrebu dijalekta u predstavi »Mate vajk u kumpaniji«. Glumačka ekipa predstave »Panika u Strahogradu« dramske skupine »Pčelica« iz OŠ Divšići nagrađena je za glasovni i vokalni izraz. Zahvalnica je dodijeljena recitalu »Ptičja pjevanka« dramske radionice rovinjske OŠ Jurja Dobrile.

U srednjoškolskoj kategoriji nastupile su samo dvije dramske skupine Pazinskog kolegija – klasične gimnazije »Pako klagi« i »Klasičar« koje su dobile zajedničku nagradu za predstave »Kabanica« i »Nemam vremena«.
Predstave je ocjenjivao peteročlani žiri pod vodstvom dramskog umjetnika Nebojše Borojevića, koji je proglasio pobjednike te vodio okrugli stol s voditeljima kazališnih skupina na kojem se raspravljalo o vrlinama i manama nastupa.
Na susretu koji organizira gradsko Pučko otvoreno učilište, nakon prošlogodišnjih 17, ove je godine nastupilo samo devet dramskih skupina, a mogući razlog tomu je uvedena participacija od 150 kuna po skupini.

Anđelo Dagostin
Glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.